2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okulda ve 37 salonda yapıldı. Sınavın birinci oturumu saat 09.30’da başladı ve öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Öğrencilere bu oturumda 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturum ise saat 11.30’da başladı ve öğrenciler matematik ve fen bilimlerinden 40 soruyu 80 dakikada yanıtladı. Sınav, saat 12.50’de tamamlandı.
Bazı veliler, çocuklarının heyecanına ortak olarak sınav süresince onları yalnız bırakmadı. Sınavdan çıkan öğrencileri alkışlayarak destek verdiler. Sınava giren öğrencilerden Berkay Eken, sınavının çok iyi geçtiğini belirterek 470 puan ve üstünü beklediğini dile getirdi. Eken, bir yıl boyunca yoğun bir şekilde çalıştığını ve günde 500 soru çözdüğünü ifade etti.
Öğrenci Ecem Işık ise sınavda bazı zorluklar yaşasa da genel olarak iyi geçtiğini söyledi. Hedefinin iyi bir liseyi kazanmak olduğunu belirten Işık, kitap okumayı ertelediğini ve yeni diller öğrenmeyi planladığını aktardı.
LGS kapsamındaki merkezi sınavın cevap anahtarı bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak. Sınav sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak ve öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da aynı tarihte yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Katılımın zorunlu olmadığı LGS merkezi sınavına girmeyen öğrencilerin liselere yerleştirmesi ise yerel yerleştirmeyle yapılacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]