DOLAR 32,3906 0.2%
EURO 35,0904 -0.05%
ALTIN 2.325,510,27
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD başkanlığına seçilen Bidenden zafer konuşması: Trumpı anlıyorum

ABD başkanlığına seçilen Bidenden zafer konuşması: Trumpı anlıyorum

ABONE OL
Kasım 8, 2020 07:04
ABD başkanlığına seçilen Bidenden zafer konuşması: Trumpı anlıyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyanın günlerdir soluğunu tutarak takip ettiği ABD seçimlerinde sonuç belli oldu, AP ve CNN en kritik eyalet Pennsylvania’da farkı açan Demokrat aday Joe Biden’ın ipi göğüslediğini ilan etti. Sonuçların duyurulmasından sonra ilk Twitter mesajını paylaşan Trump, yarışın bitmediğini ve yasal mücadeye girişeceğini duyurdu. ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, zafer konuşmasında, ”Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum.” dedi. Biden, Trump’a da bir mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

5fa78be966a97c26335bfe21

“Birbirimize bir şans verelim” 

Biden, “Bu kampanyanın Amerika gibi gözükmesini istedim ve bunu başardık. Trump’ı anlıyorum ben de birkaç kere yenildim ama şimdilik birbirimize bir şans verelim. Amerika’nın iyileşme dönemi geliyor. Birbirimizi şeytanlaştırma tam şu an bitsin artık.” dedi.

Corona virüsle mücadele başlatacak 

ABD’yi iyileştirme, corona virüs ile mücadele etme, ekonomiyi iyileştirme, sistematik ırkçılığın kökünü kurutma ve iklim değişikliğiyle mücadeleye başlamanın zamanının geldiğini belirten Biden, salgınla mücadele planı kapsamında “Pazartesi günü, 20 Ocak 2021’de salgınla mücadele planımızı hayata geçirecek önde gelen bilim adamı ve uzmanlardan oluşan bir ekip kuracağım.” dedi.

“Dünyanın saygı duyacağı bir başkan seçtik” 

ABD başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris ise ABD halkının birliği, doğruyu ve bilimi seçtiğini söyleyerek, birlikte daha iyi bir gelecek inşa edeceklerini belirtti. ABD’nin yeni bir güne başladığını söyleyen Harris, “Bu göreve gelen ilk kadın olabilirim ama sonuncusu olmayacağım.” dedi. Önlerindeki yolun kolay olmayacağını belirten Harris, “Dünyanın saygı duyacağı bir başkan seçtik.’ değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.