DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,0688 -0.19%
ALTIN 2.296,100,83
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AgeSA ortak veri modelini kullanan ilk şirket oldu

AgeSA ortak veri modelini kullanan ilk şirket oldu

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Sigorta Bilgi Merkezi’nin Ortak Veri Modeli (OVM) vizyonuna uygun olarak Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası ürünlerinin yasal raporlama süreçlerini, sisteme entegre ederek mevzuata uyum sağlayan, ilk şirket oldu.

ABONE OL
Temmuz 28, 2022 08:39
AgeSA ortak veri modelini kullanan ilk şirket oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, dijitalleşme kapsamında yürüttüğü çalışmalarla iş süreçlerini iyileştirmeye ve hızlandırmaya, sektöre öncülük ederek mevzuata ilk uyum sağlayan şirketlerden biri olmaya devam ediyor. Bu çerçevede AgeSA, Sigorta Bilgi Merkezi’nin Ortak Veri Modeli (OVM) vizyonuna uygun olarak Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası (FKS) ürünlerinin yasal raporlama süreçlerini, yeni raporlama sistemi olan OVM sistemine entegre etti. Proje için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından pilot şirket seçilen AgeSA, hem yeni sisteme geçiş yaptı hem de iş süreçlerini yalınlaştırıp süreçteki IT bağımlılığını azalttı. Bunun yanı sıra veri temizliği, iş süreçlerinin iyileşmesi gibi faydalar da sağladı.

 

Çevik yönetim yaklaşımı ile yürütülen proje kapsamında uçtan uca bütünleşik, yalın bir yapı kurduklarını anlatan AgeSA İş Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı A. Fahri Arkan, projenin hedef ve kazanımlarını şöyle özetledi: “Mevzuata uyum amacıyla yola çıktığımız projede, en doğru veriyi en kısa sürede müşteriye ulaştırmayı ve OVM gönderimleri ile mali tablo tutar karşılaştırmalarında %100 uyumu hedefledik. Zamanında gönderim yapısı oluşturduk, süreçteki manuelliği ortadan kaldırdık, sadelik yarattık. Bundan sonra da bilgi birikimimiz ve tecrübemizle sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz.”

 

AgeSA Hakkında

AgeSA, Sabancı Holding ile iki yüz yıllık sigortacılık geçmişi olan Belçikalı sigorta şirketi Ageas’ın ortaklığıdır. AgeSA aynı zamanda halka açık bir şirket olup, hisseleri “AGESA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AgeSA, bireylerin tasarruf ve birikim ihtiyaçlarıiçinbireyselemeklilikürünleri sunmaktadır. Aynı zamanda, müşterilerine sunduğu hayat ve kaza sigortası ürünleriyle de yaşamın getirebileceği beklenmedik risklere karşı bireyleri ve ailelerini güvence altına almaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.