DOLAR 32,5438 0.24%
EURO 34,7911 0.08%
ALTIN 2.489,991,14
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankaragücü’nün üzerine güneş doğacak

Ankaragücü’nün üzerine güneş doğacak

ABONE OL
Kasım 2, 2020 14:00
Ankaragücü’nün üzerine güneş doğacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankaragücü Basın Sözcü Atasoy ve teknik direktör Çapa Galatasaray maçı öncesi kulübün geldiği durum hakkında açıklama yaptı. Çapa, ligin 21 takımlı değil 21 takımlı olduğunu 22. Takının ise koronaspor olduğuna vurgu yaparak bir taraftan da koronasporla mücadele ettiklerini söyledi.

A.Cevat UĞRAŞ

ANKARA (Anayurt) – MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 7. haftasında bugün deplasmanda Galatasaray’la karşılaşacak. Ligde geride kalan 6 haftalık süreçte istediği sonuçları alamayan başkent ekibi bir yandan da koronavirüs pozitif vakaları dolayısıyla da sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Takımda 7 pozitif vaka olması ve bir oyuncuda da belirtiler bulunması sarı- lacivertli takımın Galatasaray deplasmanına eksik kadroyla  gidecek. MKE Ankaragücü geçen hafta Hatayspor’da yaşanan kovid pozitif vakaları nedeniyle maçı ertelenmişti. Oynadığı 4 maçta 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 1puanla ligin son sırasında bulunan başkent ekibinin henüz galibiyeti bulunmuyor. Galatasaray ile MKE Ankaragücü arasında bugün saat 19:00’da Türk Telekom Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek.

MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü İsmail Atasoy ve Teknik Direktör Fuat Çapa Galatasaray maçı öncesi basın toplantısı düzenleyerek takımın durumu hakkında bilgilendirme yaptılar. Atasoy önümzdeki süreçte yapılacak genel kurul öncesi de Başkan Fatih Mert’in bilgilendirme toplantısı yapacağını ifade etti.

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Ankaragücü ‘ne Fatih Başkan’la görüşmeye geldiğimde Türkiye’nin en büyük camiasına geldiğimi ve büyük bir zorluk yaşayacağımı biliyordum. Ankaragücü’nün son 10 yılını göz önüne alırsak çok önemli bir süreç camianın büyüklüğü takımı tekrar Süper Lig’e getirdi. Ankaragücü’nde beni cezbeden Fatih Başkanımızın 2023 projesini anlatması ve yöneticilerimizin bu projeye inanması benim de bu projeye inanmamı sağladı. Onun için buraya geldim.  Süper Lig’de 26 Temmuz’da son maçları oynadık ve 12 Eylül’de de ligler başlıyor. Beş hafta süreniz var. Transfer yasağınız vardı. TFF’nin belirlemiş olduğu bütçeniz var. Bunların yanında 2023’e belirlenmiş hedefiniz var. İnanın ligde 4’te 4 yapmak isteyen bir başkan, yönetim kurulu var. Bir teknik adam olarak bunu ben istemem mi ? Bu başarı kalıcı değilse ben istemem doğrusu. Bu sene başarılı olup gelecek sezonlar altını boşaltıyorsa hiç gerek yok. Başarılar kalıcı olmalı. Zemini sağlam olan başarılar kalıcıdır. Türkiye’de bunun iki örneği var Biri Başakşehirspor ve Alanyaspor. Bunu hepimiz idrak etmemiz gerekiyor. Zaman zaman duyuyoruz transfer yasağının neden geç açıldığına yönelik serzenişler oluyor. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bu transfer yasağını 27 Temmuz’da açmak için inanılmaz çabalar sarfetti. Öncelikle bir bütçeniz var. Bu bütçenin yüzde elliden fazlasını transfer yasağı için harcamalısınız. Transfer yasağını açmak kolay bir süreç değil” diye konuştu.

12 Ağustos’ta hazırlık dönemine başladıklarında 33 oyuncu olduğunu söyleyen Çapa, o günden bugüne 14 oyuncu kaldığını ve altyapıdan da oyuncuları kadroya eklediklerini söyledi.

LİG 22 TAKIMLI ARAMIZDA BİR DE KORONASPOR VAR

Erzurum maçından sonra yeni oyuncuların takıma dahil olmaya başladığını belirten Çapa, “Bugün mevcut olan kadroyla beş kez üst üste idman yapamadım. Bugün alınan sonuçlar sizler gibi hiç birimizi memnun etmiyor. Yaşadıklarımızı dışardan görmekle olayı yaşamak arasında çok fark var. Bu sezon öyle bir sezon yaşıyoruz ki 21 takımla lige başladık ama biz 22 takımız bir de ‘koronaspor’ var aramızda. Maç gününe kadar kimi oynatabiliriz diye düşünüyoruz. Eski alışkanlıklarımız maalesef kalmadı. Ortama ve şartlara ayak uydurmak zorundayız. Bizim değiştirebileceğimiz bir durum değil. Dünyanın yaşadığı bir durum . Bence şuanda kurduğumuz kadro  belki 2002’den sonra Ankaragücü’nün en iyi kadrolarından biri. Belki bugün için değil 2023 için. Bundan eminim” dedi.

Çapa, hakemlerin maç yönetimlerine de değinerek, “Hakemlerin iyi günler geçirdiklerini tahmin etmiyorum. Bilerek ve kasti olarak yapmadıklarından eminim. Ama futbol bir hata oyunu zaman zaman hatalar yapılabilir. Ama bu hataları hep bize karşı yapmamalılar. Verilen ve verilmeyen kartlar var. Teknikle, taktikle mücadeleyle bunların önüne geçmek mümkün değil.” diye konuştu.

Ligin başından itibaren üstü süte yaşadıkları sorunları her takımın yaşayabileceğini belirten Çapa,“Lig eskisi gibi değil. Lig 18 takımlı değil. 21 takımlı bu da 40 maç demek. Maraton çok uzun. Bizim bugün yaşadıklarımızı hiçbir takım için temenni etmem. Nasıl hepimiz bir gün öleceksek her takım bunu üç aşağı beş yukarı yaşayacaktır. Biz bunları üst üste yaşıyoruz” dedi.

LİGİN SONU TAMAMEN DEĞİŞİK OLACAK

“Ankaragücü’nün üzerine bir güneş doğacak. Bundan en ufak bir şüphem yok. Biz gerçekten iyi oyunculardan oluşan bir takımız. Buraya gelen oyuncular 2023 projesi için geldiler. Bugünkü kadronun oluşması bir yönetim başarısıdır. Şuanda ligin en maliyetsiz kadrosu. Belki Galatasaray’ın bir iki oyuncusunun maliyeti bile değil. Burada en büyük etkenlerden bir tanesi de taraftar. Ankaragücü taraftarını gözardı etmeyelim. Ankaragücü’nün pandemi öncesinde oynanan oyun ve coşkuyu göz önünde bulundurun. aldığı sonuçlarda taraftarın etkisi büyüktür. Türkiye’de taraftar etkisinin olduğu üç- dört takım varsa bunlardan biri Ankaragücü’dür. Ligin sonu tamamen değişik olacak Ligin sonunda tekrar bir araya geldiğimizde gelecek sezonun hedeflerini soracaksınız. Buna inanmasam yönetimin belirlediği hedeflere inanmamış olsam bu kadar derim Başka biriyle yola devam edin derim. Ben bu işi sevdiğim için yapıyorum Maddiyat benim için en son planda. Hiçbir zaman maddiyatı düşünerek bu işi yapmadım. Ankaragücü’nün çok değerli  ve iyi bir başkanı ve yöneticileri var.  Belki Ankaragücü’nün en büyük şansı bu. Ankaragücü taraftarı rahat olsun Özlenen Ankaragücü hedefleriyle gelecektir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.