DOLAR 32,3362 0.25%
EURO 35,1641 0.05%
ALTIN 2.305,201,23
BITCOIN 22930322,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple, güneş enerjisi tesisi için Tesla’nın “megapack” pil paketlerini kullanacak

Apple, güneş enerjisi tesisi için Tesla’nın “megapack” pil paketlerini kullanacak

ABONE OL
Nisan 5, 2021 12:20
Apple, güneş enerjisi tesisi için Tesla’nın “megapack” pil paketlerini kullanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk olarak The Verge tarafından paylaşılan habere göre Apple, Kuzey Kaliforniya’daki güneş enerjisi çiftliğinde enerji depolamak için Tesla‘nın “megapack” adlı pil paketlerini kullanacak. Apple’ın bu programı, şirketin 130 megawatt’lık California Flats güneş çiftliğinde günde 7 binden fazla eve güç vermeye yetecek yaklaşık 240 megawatt-saat enerji depolayacak şekilde tasarlandı. Proje, teknoloji devi tarafından ülkedeki en büyük pil projelerinden biri olarak görülüyor.

Apple, girişimin bir parçası olarak 85 Tesla lityum iyon megapack kullanmayı planlıyor. Pillerde depolanan enerjinin bir kısmının Cupertino’daki Apple Park’a güç sağlamak için kullanılacağı bildirildi. 2019’da piyasaya sürülen Megapack, emisyonsuz elektrik santrallerinde kurulum için tasarlandı ve yerel elektrik şebekeleri için yedek olarak hizmet veren yoğun santraller denen tesislere bir alternatif olarak görev yapıyor. Tesla, pillerin 3 megawatt saate (MWhs) kadar depolama ve 1,5 MW inverter kapasitesiyle tam olarak monte edildiğini söylüyor.

Apple’ın 60MW kurulumunun Tesla’nın megapack’leri için bugüne kadarki en büyük kurulum olmadığını söyleyebiliriz. Zira yaklaşık 100 MW’lık megapack kurulumları daha önce Avustralya ve Houston’da gerçekleşmişti. 

Apple, ürünlerinin çoğunda lityum iyon piller kullanırken, şebeke ölçeğindeki herhangi bir projede çalıştığı bunların çalıştığına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak şirketin elektrikli otomobil projesi için bir lityum demir fosfat pil geliştirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Apple’ın çevre sorumlusu Lisa Jackson, şirketin yeni çiftliğin yenilenebilir ve temiz enerjiye geçiş yapan şirketler konusundaki tereddütleri ortadan kaldıracağını umduğunu söylüyor.

Kısa bir zaman sonra kendi elektrikli otomobilini piyasaya sürmeyi hedefleyen Apple’ın, Tesla’nın megapack’lerini kullanıyor olması da bir hayli ilgi çekici. Çünkü, iki şirket şu anda birebirde rakip olmasa da ilerleyen süreçte bu değişebilir. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.