DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.299,941,00
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple’ın 2022’de açıklayacağı VR gözlüğü nasıl olmalı?

Apple’ın 2022’de açıklayacağı VR gözlüğü nasıl olmalı?

ABONE OL
Ocak 3, 2022 07:04
Apple’ın 2022’de açıklayacağı VR gözlüğü nasıl olmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rakiplerinin hem mobil platformda hem de daha profesyonel cihazlar için yaptığı sanal / artırılmış gerçeklik gözlük hamlelerine henüz bir yanıt vermeyen Apple için yeni yılda işler değişebilir. Daha önce Apple’ın tanıtması beklenen yeni nesil gözlüklerle ilgili gelen birçok bilgiye her yeni günde yenisi ekleniyor. İşte Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili şu ana dek gelen detaylar…

Cihazın Apple Glasses olarak adlandırılması bekleniyor
Apple’ın gelecek yılın kış aylarında yapacağı lansmanda duyurması beklenen ve Apple Glasses olarak adlandırılması beklenen yeni cihazıyla ilgili bilgiler geldi. Özellikle son 20 yılda, piyasadaki tablet, akıllı saat, akıllı telefon ve MP3 oynatıcı alışkanlıklarını kökten değiştiren firmanın, aynı devrimi sanal/artırılmış gerçeklik için de yapması bekleniyor. Bu anlamda Apple’ın piyasadaki en büyük rakibi ise Occulus Quest olacak.

Apple’ın sanal gerçeklik piyasasına girişinin değiştirilebilir kafa bantları ve doğal örgü malzemeleriyle yüze tutturulan, rakiplerinden çok daha ince ve kavisli bir vizör ile olması tahmin ediliyor.

Cihazın toplam ağırlığının batarya hariç olmak üzere 150 gram civarında olacağı düşünülüyor. Cihazın bir çift 4K çözünürlükteki mikro-OLED ekrana -hatta bir ihtimal 8K- ve işleme performansında Apple M1 ile aynı seviyede bir çipe sahip olacağı iddia ediliyor. Cihazdaki birçok sensör türü, kullanıcının çevresini ve vücut hareketlerini algılalayacak şekilde tasarlanıyor.

Cihazın sızdırılan ve dedikodusu gelen bu özellikleri, sadece Apple eko sistemi için değil PC gibi üst düzey donanımlar için de geliştiriliyor olabileceğini düşündürüyor. Bu anlamda Apple, geleceğin dünyasına yön vermesi beklenen Meta evrenine de göz kırpıyor. Apple tarafından geliştirilen bu yeni nesil cihazın hem sanal hem de artırılmış gerçeklik sunacağı belirtiliyor.

Gelelim cihazın piyasaya sürüleceği olası tarihlere… Bir takım kaynaklar cihazın 2022’nin sonunda, bir kısmı da 2023 yılında piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

Bu anlamda Apple’ın daha önce hiç var olmadığı (Apple Watch gibi) bir alana girerken duyuruyu önce gerçekleştirip, piyasaya girmek için 1 yıl beklediğini de belirtmek gerek. Özetle en akla yatan tahmin, sanal gerçeklik gözlüğünün 2022 WWDC Geliştiriciler Konferansı’nda duyurulması ve 2023’ün bir döneminde piyasaya sürülmesi yönünde.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.