DOLAR 32,3049 0.16%
EURO 35,1818 0.11%
ALTIN 2.273,85-0,15
BITCOIN %
İstanbul
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayşe Tubayı vahşice katleden eski koca hakkında önemli karar!…

Ayşe Tubayı vahşice katleden eski koca hakkında önemli karar!…

ABONE OL
Haziran 28, 2021 18:09
Ayşe Tubayı vahşice katleden eski koca hakkında önemli karar!…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anaokulunda aşçı olarak çalışan 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, boşandığı 24 yıllık eşi Yalçın Özalpay tarafından 2019 yılı ekim ayında Odunpazarı ilçesindeki Atatürk Bulvarı’nda başına satırla vurulması sonucu ağır yaralandı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Arslan, 44 gün sonra hayatını kaybetti, katil zanlısı Özalpay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayşe Tuba Arslan’ın 3 kez uzaklaştırma kararı aldığı eski eşi Yalçın Özalpay hakkında, birinde ‘Ben ölünce mi yardım edeceksiniz?’ ifadesi yer alan 23 farklı dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce Yalçın Özalpay’a ‘tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Ayrıca iyi hal ve haksız tahrik indirimi de uygulanmadı.

İtiraz üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde görülen istinaf davasının karar duruşmasında, sanık Yalçın Özalpay, “Evliliğimiz boyunca eşimi hiçbir şeye muhtaç etmedim. Kurban Bayramı’ndan kalma arabamda bıçaklar vardı. Onları eve çıkartacaktım, karşımdan geldi. Bana yine hakaret ve tehditlerde bulundu, tartıştık. Ben bir kere vurduğumu hatırlıyorum, sonrasını hatırlamıyorum” diyerek savunma yaptı.

Eski eşini de kendisini aldatmakla suçladı. 2’nci Ceza Dairesi heyeti, Ayşe Tuba Arslan’ın gece geç saatlerde dosyada adı geçen erkekle karşılıklı telefonla görüşmesini ve mesajlaşmasını ‘sadakat yükümlülüğüne aykırı’ kabul edip, bunu haksız tahrik indirimine dayanak olarak gösterdi. Bu nedenle ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, ‘haksız tahrik indirimi’ uygulayıp cezayı 24 yıla düşürdü.

10 YIL SONRA ÇIKACAK

Ayşe Tuba Arslan’ın aile avukatlığını üstlenen Eskişehir barosuna kayıtlı kadın avukatlar, kararla ilgili Yargıtay’a itiraz edeceklerini açıkladı. Eskişehir Barosu’nda Ayşe Tuba Arslan dava komitesi adına konuşan avukat Funda Güney, Yalçın Özalpay’ın 24 yıllık cezasına rağmen yaklaşık 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olacağını söyledi.

Avukat Güney, “Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını kaldırmış ve herkesin gözü önünde satırla eski eşini katleden sanığın, ‘canavarsa hisle’ hareket etmediğini ve haksız tahrik altında bu cinayeti işlediği yönünde karar vermiş ve sanık Yalçın sadece 24 yıl ceza almıştır. Bu kararla sanığın değil, Ayşe Tuba’nın hayatını yargılamış, sanık hakkında ise haksız tahrik indirimi uygulamıştır. Tarafların arasında evlilik birliği dahi kalmamasına, tarafların boşanmasına rağmen mahkeme olmayan evliliğin sadakat yükümlülüğü üzerinden karar vermiştir. Sanık mahkemeden 24 yıl ceza aldı ama bilindiği gibi bunun infaz ve yatar cezası farklı. Normal şartlarda 3’te 2’si kadar yani 16 yıl hapis yatması gerekiyor. Fakat yeni ceza infaz düzenlemelerine göre bu 11 yıla kadar inebiliyor. Yani ortalama 10 yıl sonra bu sanık aramızda olacak” diye konuştu.

Engin ÖZMEN/ESKİŞEHİR (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.