DOLAR 32,3747 0.14%
EURO 35,2314 -0.03%
ALTIN 2.322,140,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barry Callebaut “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • Barry Callebaut “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı

Barry Callebaut “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı

ABONE OL
Şubat 24, 2022 09:15
Barry Callebaut “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Barry Callebaut 2016 yılında başlattığı Forever Chocolate hareketinin 2020/2021 ilerleme raporunu yayınladı.
  • Rapora göre;
    1. Kakao çekirdeklerinin %43’ünü ve süt, şeker, kuruyemiş gibi diğer çikolata bileşenlerinin %66’sını sürdürülebilirlik programlarına uygun şekilde tedarik etmeye başladı.
    2. Doğrudan tedarik zincirinde yer alan 200 binin üstünde kakao çiftçisi yoksulluktan kurtuldu.
    3. 25 binin üzerinde çocuk işçiliği vakası belirledi ve konuyla ilgili çalışmalar hayata geçirdi.
    4. Dünya genelindeki 59 fabrikasında hayata geçirdiği etkin kaynak kullanımı uygulamaları ile bir ton ürün başına karbon yoğunluğunda %17’den fazla azalma kaydetti, karbon ayak izini ise %8’e yakın oranda azalttı.
  • Barry Callebaut, uluslararası sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu Sustainalytics tarafından tedarik zincirindeki risklerin yönetimi alanında değerlendirilen 205 gıda şirketi arasından üst üste 3. kez ilk 3’te yer almayı başardı.

 

Dünyanın lider yüksek kaliteli çikolata ve kakao ürünleri üreticisi olan Barry Callebaut, çikolata tedarik zincirindeki sorunların üstesinden gelmek için hem ticari hem de ahlaki bir yükümlülüğü olduğuna inanıyor. Bu inançla, “Forever Chocolate” hareketi ile 2025 yılına kadar sürdürülebilir çikolatayı bir norma dönüştürmeye, kakao tedarikinin geleceğini güvence altına almaya ve çiftçi geçim kaynaklarını iyileştirmeye kararlı olan şirket, “Forever Chocolate” olarak tanımladığı vizyonu ile çikolata tedarik zincirindeki en büyük sürdürülebilirlik sorunlarını ele alıyor ve çikolatanın çiftlikten damaklara ulaşana kadarki yolculuğunda yaşanan sorunların giderilmesi için çok ciddi sürdürülebilirlik adımları atıyor.

 

Hedefi, 2025 yılına kadar doğaya saygılı ve karbon pozitif üretim, sıfır çocuk işçilik, 500.000’den fazla kakao üreticisinin refahının yükseltilmesi ve %100 sürdürülebilir kaynaklar ile üretim olan Şirket’in “Forever Chocolate” hareketinin 2020/2021 yılı ilerleme raporu yayınlandı.

 

İlerleme Raporu, Barry Callebaut’un kaynak kullanımındaki iyileştirmelerini, kakao çiftliği topluluklarını desteklediğini, fabrikalarında kaynak tüketimini azalttığını ve sürdürülebilir kaynaklı çikolata alımını teşvik ederek paydaşlarını da harekete dahil etmek için çalıştığını  ortaya koyuyor.

 

2025’e kadar 500.000’den fazla kakao üreticisinin refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor

Program ile 200 binin üzerinde kakao çiftçisi Barry Callebaut tedarik zincirine dahil oldu. Doğrudan tedarik zincirinde yer alan 200 binin üstünde kakao çiftçisinin yaşam standartlarının yükselmesine destek olan şirket, 125 binin üstünde çiftçiye tarım yöntemlerini iyileştirmek, verimi artırmak, geliri çeşitlendirmek ve çiftçilik uygulamalarını iyileştirmek amacıyla çiftlik eğitimleri hizmeti veriyor. Ayrıca 92.000’nin üzerinde çiftçi Barry Callebaut’un oluşturduğu 10 yıllık Çiftlik İş Planını uygulamaya başladı.

 

2025 yılına kadar tedarik zincirinde çocuk işçiliğini kaldırmayı hedefliyor

Fildişi Sahili ve Gana’da çocuk işçiliğinin yaygın olması nedeniyle bunun önüne geçmek isteyen Barry Callebaut, Forever Chocolate programı çerçevesinde bölgede 25 binin üzerinde çocuk işçiliği vakası belirleyerek konuyla ilgili çalışmalar hayata geçirdi. Çocuk işçiliğini önlemek ve çocuk haklarını korumak amacıyla yerel devlet kurumları, sosyal refah uzmanları, topluluk planlamacıları, öğretmenler ve yerel dini liderlerin ortaklığını bir araya getiren bir program izleyen şirket, bölgedeki 237 kakao çiftliğinde yer alan tüm çiftçilere çocuk işçiliği farkındalık eğitimleri düzenledi ve çocukların eğitim hayatına dahil olmaları için teşvik ve destek faaliyetleri başlattı. Yanı sıra kakao çiftçilerine yönelik etkin tarım ve finansal okur-yazarlık konularında kendilerini geliştirecekleri eğitimler verildi.

 

2025 yılına kadar %100 sürdürülebilir kaynaklar ile üretim

Forever Chocolate hedefleri çerçevesinde, Barry Callebaut kakao çekirdeklerinin %43’ünü ve süt, şeker, kuruyemiş gibi diğer çikolata bileşenlerinin %66’ını sürdürülebilirlik programlarına uygun şekilde tedarik ediyor. Sütü mümkün olan en sürdürülebilir şekilde tedarik etme amacıyla VisionDairy Tüzüğünü oluşturan Şirket’in markalarından biri olan La Morella Nuts da Çiftlik Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi (FSA) sertifikası alan ilk fındık şirketi oldu.

 

2025 yılına kadar doğaya saygılı ve karbon pozitif üretim

Şirket, emisyonlarını azaltmak amacıyla operasyonlarının enerji verimliliğini ve kullandığı enerji türünü iyileştirmeye yönelik olarak 26 fabrikasında yenilenebilir enerji kullanımını artırdı. Dünya genelindeki 59 fabrikasında hayata geçirdiği etkin kaynak kullanımı uygulamaları ile bir ton ürün başına karbon yoğunluğunda %17’den fazla azalma kaydetti, karbon ayak izini ise %8’e yakın oranda azalttı. Fildişi Sahili’nde 300 hektarlık bozulmuş orman alanının ekimine başladı. Ağaç dikme faaliyetleri sonrasında Gold Standard Value Chain Intervention metodolojisine göre, bu rapor döneminde toplam 240.000 tCO2e azaltımı sağladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.