DOLAR 32,5029 0.16%
EURO 34,7933 0.14%
ALTIN 2.491,141,19
BITCOIN 20655165,35%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BioNTech CEO’su Şahin: Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık

BioNTech CEO’su Şahin: Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık

ABONE OL
Şubat 23, 2021 12:32
BioNTech CEO’su Şahin: Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip korona virüsü (Covid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, virüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu belirterek, “Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama halen başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz” dedi. 

Dünya Bankası-IMF Türk Çalışanları Derneği (WITSA), BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin katılımıyla “Salgını Yenmede Uluslararası İşbirliği” başlıklı bir video konferans etkinliği düzenledi. 

Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, mevcut ve gelecek salgınlara karşı mücadelede uluslararası kuruluşlar ile özel sektörün küresel çabaları daha iyi desteklemek için nasıl işbirliği yapabileceği ele alındı. 

‘AŞIYI 10 MİLYONDAN FAZLA İNSANA TEDARİK ETTİK’

Prof. Dr. Uğur Şahin, konuşmasında projeye başlarken sadece bilimsel ve teknolojik yeterliliğe sahip olduklarını bildiklerini aktararak, şimdi etkili bir aşıları olduğunu kaydetti. 

Şahin, “Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama hâlâ başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz” diye konuştu. 

İşbirliğinin önemini vurgulayan Şahin, “Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022’nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor” dedi. 

‘AŞI DAĞITIMINDA EŞİTLİK SAĞLAMAK İSTİYORUZ’

Dr. Özlem Türeci de mümkün olduğunca hızlı, güvenilir ve etkili bir aşı geliştirmek için “ışık hızı” ile projeye başladıklarını anlattı. 

Aşının dağıtımı ve erişiminde eşitlik sağlamak istediklerini belirten Türeci, uluslararası işbirliğinin önemini vurguladı. 

Türeci, salgının benzeri görülmemiş bir boyuttaki sağlık krizi olduğuna işaret ederek, aşıyı geliştirirken birçok engeli aştıklarını, benzer şekilde şimdi de aşının dağıtımında engellerin üstesinden gelmek zorunda olduklarını ifade etti. 

Düşük ve orta gelirli ülkelerin aşıya erişiminin gelişmiş ülkelere kıyasla daha zor olduğunu belirten Türeci, depolama ve nakil zorluklarının olduğunu aktardı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.