DOLAR 32,5757 0%
EURO 34,8995 -0.06%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

ABONE OL
Nisan 5, 2021 13:22
Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boğaz Ağrısı nedir? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Yaş ve cinsiyet ayrımı olmadan birden çok nedenden ötürü ortaya çıkan boğaz ağrısı oldukça büyük rahatsızlık demektir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Yaş ve cinsiyet ayrımı olmadan ayrı ayrı sebeplerden dolayı kendini gösteren boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte yanıtlar…

BOĞAZ AĞRISI NEDİR?

Boğaz ağrısı; boğaz bölgesinde görülen kuruluk, ağrı ve yanmadır. Genellikle mevsim geçişlerinde ve aynı zamanda soğuk havalarda çok sık görülür. Bunun yanı sıra kış aylarında daha fazla ortaya çıkar. Özellikle yutma konusunda sorun yaşanmasına neden olur. Rahatsızlık verici olan bu sorunun değişik çözüm yolları vardır.

BOĞAZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Boğaz ağrısı nedenleri içinde ilk sırada her daim soğuk algınlığı vardır. Hem kış aylarında hem de mevsim geçişlerinde görülen bir durumdur.

Çok basit bir grip bile, kişide boğaz ağrısının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Tüm bunlara ek olarak son derece farklı olan virüslerin de bu tip bir soruna yol açtığını söylemek lazım. Bunların içinde entero öne çıkarken aynı zamanda epstein – barr ve parainfluenza da mevcuttur.

Boğaz ağrısının sebepleri arasında uçuktan da bahsetmek gerekiyor.

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir: Acı biber sayesinde ortaya çıkan sorunun çözülmesi mümkün. Doğal olan bu biberin içinde son derece özel bir bileşim var. Bunun en dikkat çeken özelliği ise ağrıyı bloke etmesi. Ya bal ya da ılık su ile karıştırmak ve hemen ardından tüketmek işe yarar.

ACV olarak da bilinen elma sirkesi sayesinde sorunu çözmek mümkündür. Hem doğal hem de anti bakteriyel bir yapısının olması en dikkat çekici özellikleri içinde öne çıkar. Kullanımı ise kolaydır. Bir bardak suyun içine en fazla iki yemek kaşığı olacak kadar sirke katın. Bunu karıştırın ve gargara şeklinde tüketin. Kesinlikle yutmayın.

Boğaz ağrısını geçirmenin yolları içinde meyan kökü de var. Özellikle su ile karıştırılması her daim tavsiye edilen bir durumdur. Diğer birçok yöntemde olduğu gibi gargara şeklinde tüketimi yapılmalıdır. Ancak hamilelik durumu olan ya da bebek emziren kişilerin bunu hiçbir şekilde kullanmaması gerekiyor.

Hatmi kökü boğaz ağrısı için en çok kullanılan ürünlerin içinde. İçinde yer alan ve mukus adı verilen madde sayesinde hem ağrı hem de acının ortadan kalkması mümkündür. Özellikle bunun kurutulmuş olanının tercih edilmesi gerekir. Bir çay şeklinde demleyin ve gün içinde bunu tüketerek sorunu çözün.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir: Çemen otu, boğazdaki ağrıyı ortadan kaldırabilmek için kullanılan ürünlerdendir. Bunun yanı sıra nane ile uçucu olmayan yağların karıştırılması ve bunun boğaz kısmında uygulanması da kesin sonuç vermektedir. Son olarak kabartma tozunun da iyi geldiğini hemen ifade edelim. Bunların içinden dilediğiniz gibi seçim yapın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.