DOLAR 32,4995 0.15%
EURO 34,8131 0.23%
ALTIN 2.486,270,99
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bolsonaro, corona virüs aşısı yaptırmayacağını açıkladı

Bolsonaro, corona virüs aşısı yaptırmayacağını açıkladı

ABONE OL
Kasım 28, 2020 02:04
Bolsonaro, corona virüs aşısı yaptırmayacağını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, corona virüs aşısı yaptırmayacağını ve aşı yaptırmanın ülkede zorunlu hale getirilme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. “Aşı olmayacağım, bu benim hakkım” ifadelerini kullanan Bolsonaro, maske takmanın virüsün bulaşmasını önlemede etkili olduğuna dair çok az kanıt olduğunu da iddia ederek şüphelerini dile getirdi. 

Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, Kovid-19’u küçümseyen tavırları nedeniyle eleştirilerin odağında yer alıyor. Bolsonaro, ülkesinde salgının baş göstermesinden bu yana maske kullanmadan, birçok kez partisinin düzenlediği gösterilere katılmış ve çeşitli işletmeleri ziyaret etmişti. Salgının başlarında Kovid-19’u “küçük bir grip” olarak niteleyen Bolsonaro, virüs karşısında yeterli önlem almadığı gerekçesiyle sıkça eleştirilmişti. Ayrıca salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede, bir ayda sağlık bakanı iki kez değiştirilmişti.

DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.