DOLAR 32,5162 -0.08%
EURO 34,9880 0.39%
ALTIN 2.432,680,40
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona virüs tedavisi biten Ekrem İmamoğlu, İzmire gitti

Corona virüs tedavisi biten Ekrem İmamoğlu, İzmire gitti

ABONE OL
Kasım 8, 2020 07:04
Corona virüs tedavisi biten Ekrem İmamoğlu, İzmire gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kovid- 19 tedavisi bittikten sonra çalışmalarına başladı. İmamoğlu, İzmir’de arama kurtarma çalışmalarına katılan, İstanbul İtfaiyesi ekiplerini ziyaret etti.

İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Yavuz, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaptıkları çalışmalar ve yaşadıkları süreçle ilgili İmamoğlu’nu bilgilendirdi. Yavuz, “Özellikle Elif ve ailesinin kurtulmasında arkadaşlarımızın çok çok büyük bir mücadelesi oldu. Çünkü aile, tamamen enkaz altındaydı. Orada ilk önce annesine ve kardeşlerine ulaştık. Maalesef erkek çocukları vefat etmişti. Ama Elif’in de orada olduğunu biliyorduk. Onunla ilgili babasıyla sürekli istişare ettik. Ekibimizin büyük bir kısmını orada yoğun bir şekilde çalıştırdık. Ertesi gün, saat 8’i 1 geçe Elif’i bulduk arkadaşlarımızla beraber ve çıkardık. Akabinde İdil’i çıkardık biz, Emrah apartmanından. Enkaz altında sonuçta herkese ulaşamıyoruz. Öncelikle önlem, bizim için çok önemli husus” dedi. 

“Hayatımda ilk defa karşılaştım”

İmamoğlu, depremden 65 saat sonra, 3 yaşındaki Elif Perinçek’i enkazdan kurtaran ekipte yer alan, minik depremzedenin parmağını tuttuğu itfaiyeci Muammer Çelik ve o anın tarihi fotoğrafını çeken İstanbul itfaiyesi fotoğraf sorumlusu Süreyya Mümtaz Kurt ile de bir araya geldi. Minik Elif’in hayata tutunduğu parmağın sahibi itfaiye onbaşı Çelik de duygularını, “Ben, 24 yıllık itfaiyeciyim. Hayatımda da ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yani bir çocuğun orada benim elimi tutması, bırakmaması… Sağlıkçılar, elimi bırakmamı söylediğinde, ‘Ben bıraksam da o beni bırakmıyor’ dedim” sözleriyle dile getirdi.

DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.