DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinyallerini Verdiği Yeni Anayasa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinyallerini Verdiği Yeni Anayasa

ABONE OL
Şubat 3, 2021 13:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinyallerini Verdiği Yeni Anayasa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geride bıraktığımız günlerde ‘Cumhur ittifakı olarak bir anlayış birliğine varmamız halinde, önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz’ sözleri kulisleri hareketlendirdi. Erdoğan’ın yeni anayasa için üniter yapıyı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kırmızı çizgi olarak benimsediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasınd,’Cumhur ittifakı olarak bir anlayış birliğine varmamız halinde, önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz’ dedi. Sözleri parti içinde yankı buldu. Hürriyet’in haberine göre, sivil anayasa konusu, partinin MYK’sının yanı sıra Bakanlar Kurulu toplantılarında Bakan Gül’ün reform paketini anlattığı oturumlarda konu başlığı oldu.

NİHAİ HEDEF SİVİL ANAYASA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuyla alakalı yapmış olduğu sunumunda, ‘Hukuk reformu konusunda yaptığımız hazırlıklar bunlar. Bunlar üzerinden değerlendirme yaparak yasal düzenleme yapabiliriz. Ayrıca, biz parti olarak sivil bir anayasa konusunu gündemde tutan bir partiyiz. Nihai hedefimiz arasında bu da var’ diye söyledi.

HEYECAN VERİCİ BİR MÜJDEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa önerisi sözlerine ilk yanıt veren kişinin Gül olmasının sebebinin de bu olduğu belirtiliyor. Gül aynı akşam,’Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu heyecan verici bir müjdedir’ dedi.

MASADA BİRÇOK ALTERNATİF YER ALIYOR

AK Parti kulislerinde, yeni anayasada olabilecek başlıklar arasında Cumhurbaşkanı yemininin değiştirilmesinden, hak ve özgürlüklere ilişkin hükümlere kadar değerlendirme yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sebebiyle Cumhurbaşkanı yeminindeki tarafsızlık ifadesinin yarattığı sıkıntılar aktarılıyor. Ayrıca Anayasa Mahkemesi ve yüksek yargıyla ilgili düzenlemelerin de olabileceği, Amerika’da olduğu gibi cumhurbaşkanına Meclis’e yasa teklifi sunma yetkisi verilmesinin de tartışılabileceği söyleniyor.

İKİ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgi yer almakta. Biri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi diğer ise üniter yapı. Anayasa referandumu ile milletin kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden vazgeçilmesi gibi bir düşünce taşınmıyor. Çünkü anayasa referandumuyla beraber milletimizin sistem tartışmasını bitirdiği ve tercihini Başkanlık sisteminden yana yapmış olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, devletin üniter yapısı ve anayasanın ilk dört maddesi korunuyor.

 

İLİşKİLİ HABERLER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğalgaz Müjdesiyle İlgili Paylaşım Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğalgaz Müjdesiyle İlgili Paylaşım Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anlamlı Barış Manço Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anlamlı Barış Manço Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıkladı! Yeni Yasaklar Geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açıkladı! Yeni Yasaklar Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Bir Anayasayı Tartışmasının Vakti Gelmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Bir Anayasayı Tartışmasının Vakti Gelmiştir

İLİşKİLİ GALERİLER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Yeni Ekonomi Paketi Uygulamaya Girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Yeni Ekonomi Paketi Uygulamaya Girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yeni Yasakları Açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yeni Yasakları Açıkladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.