DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.292,330,67
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığından NATO’nun Doğu Akdeniz açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığından NATO’nun Doğu Akdeniz açıklamasına yanıt

ABONE OL
Eylül 4, 2020 04:19
Dışişleri Bakanlığından NATO’nun Doğu Akdeniz açıklamasına yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan ile NATO bünyesinde teknik görüşmelerin başlatılması hakkında yapılan açıklamada, “NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin azaltılması, deniz ve hava unsurları arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için bir inisiyatif almıştır. Ülkemiz tarafından da desteklenen bu inisiyatif Genel Sekreterin bugün açıkladığı üzere, iki ülke arasında NATO bünyesinde askeri – teknik nitelikteki görüşmelerin başlatılmasına matuftur. Ayrıştırma (de-confliction) odaklı bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır. Yunanistan’ın NATO Genel Sekreteri’nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Ülkemizin Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, önkoşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğunu bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.