DOLAR 32,3857 0.19%
EURO 35,0704 -0.08%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSÖ’den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte

DSÖ’den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte

ABONE OL
Şubat 3, 2021 13:49
DSÖ’den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’deki merkezde video konferans yöntemiyle haftada iki gün düzenlediği basın toplantılarının ilkini gerçekleştirdi.

“KÜRESEL DÜZEYDEKİ DÜŞÜŞ CESARET VERİCİ”

Koronavirüs vakalarına yönelik sevindiren açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, arka arkaya üç hafta boyunca küresel yeni tip koronavirüs vakalarının düştüğünü kaydetti. Mevcut halk sağlığı önlemlerinden taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, “Hala vaka sayısı artan birçok ülke var ama küresel düzeydeki bu (düşüş) cesaret verici.” dedi.

Küresel yeni tip koronavirüs vakaları düşüşe geçti

‘HIZLA YAYILAN TÜR BİLE KONTROL EDİLEBİLİR’

Bu durumun virüsün hızla yayılan türünün bile kontrol edilebileceğini gösterdiğini belirten Dr. Adhanom Ghebreyesus, “Kanıtlanmış mevcut halk sağlığı önlemlerini uygulamaya devam edersek, bu, enfeksiyonları önleyebileceğimizi ve hayat kurtarabileceğimizi gösteriyor.” diye konuştu.

‘ÖNLEMLERE SON VERMEK İÇİN HENÜZ ERKEN’

Hükümetlerin geçen yıl karantina uygulamalarına erken son vererek virüsün daha güçlü şekilde geri gelmesine yol açtığını hatırlatan Ghebreyesus, Kovid-19 aşı uygulamalarının başladığı ülkelerde hükümetlerin mevcut önlemlere son vermesi için henüz çok erken olduğu uyarısında bulundu.

DSÖ'den sevindiren açıklama: Küresel koronavirüs vakaları düşüşte

Kaynak: Anadolu Ajansı / Bayram Altuğ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.