DOLAR 32,3175 0.2%
EURO 35,1484 0.04%
ALTIN 2.294,440,76
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya bunu konuşuyor! 4 gün boyunca hıçkıran adamın corona virüs…

Dünya bunu konuşuyor! 4 gün boyunca hıçkıran adamın corona virüs…

ABONE OL
Ağustos 9, 2020 09:18
Dünya bunu konuşuyor! 4 gün boyunca hıçkıran adamın corona virüs…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tıp dünyasının önde gelen dergilerinden The American Journal of Emergency Medicine’de yayınlanan akademik bir makalede koronavirüs yeni bir semptomunun öne çıkmış olabileceği kaydedildi. Makalede 62 yaşındaki Chicagolu bir adamın dört gün boyunca hıçkırdığı ve bunun aralıksız devam ettiği kaydedilirken, “Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Corona virüsü testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4’e çıktı” ifadesi kullanıldı.

“Birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor” 

Yaşananları dergiye aktaran Chicago’daki Cook County Hastanesi’ndeki doktorlar, “Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları gözardı etmemek gerek. Doktorlar, Covid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor” dedi.Hatırlanacağı üzere koronavirüste ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, ishal, tat alma ve koku alma kaybı ve baş ağrısı gibi semptomlar bulunuyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.