DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,040,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eirini Zafeiratou: “Türk KOBİ’lerinin Girişimci Ruhuna İnanıyoruz”

Eirini Zafeiratou: “Türk KOBİ’lerinin Girişimci Ruhuna İnanıyoruz”

ABONE OL
Aralık 3, 2020 20:22
Eirini Zafeiratou: “Türk KOBİ’lerinin Girişimci Ruhuna İnanıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL, 3 Aralık 2020 – 5. Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Konferansı, Boğaziçi Üniversitesi ve Kurumsal İlişkiler Enstitüsü ortaklığında bugün gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden profesyoneller online konferansa katılım sağladı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in açılış konuşmasını yaptığı konferansta Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou da konuşmacılar arasında yer aldı. Zafeiratou konuşmasında; COVID-19’un perakende sektörüne etkileri, çok kanallı alışverişin yükselişi, Amazon’un KOBİ’lere sunduğu fırsatlar ve Amazon.com.tr’nin Türk ihracatını arttırmaya yönelik çalışmaları gibi başlıkları ele aldı.

5fc8d60966a97ccb59d07667

Amazon.com.tr’den Türk Girişimcilerine İhracat Desteği 

Amazon.com.tr’nin pandemi döneminde KOBİ’lere sağladığı destekler hakkında konuşan Zafeiratou, “Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018’den beri, Türk KOBİ’lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden biri, Türk markalarını uluslararası pazarlara sunarak Türkiye’nin ihracatına katkı yapmaktı. Değerli proje ortaklarımız TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz BiTıklaAvrupa gibi ihracata yönelik eğitim ve destek programları ile Türk girişimciler bugün ürünlerini Amazon’un 14 farklı pazaryeri aracılığıyla dünyanın 180 ülkesine gönderebiliyor ve milyonlarca Amazon müşterisine ulaşabiliyorlar. COVID-19 sürecinde girişimcilerin, özellikle de KOBİ’lerin, ekstra desteğe ihtiyacı olduğunu düşünerek BiTıklaAvrupa eğitimlerini sanal ortama taşıdık. Online eğitimlere yalnızca 2 ayda 1000’i aşkın girişimcinin katılım sağlaması, bizleri Türk ihracatçılarını desteklemek adına motive ediyor,” ifadelerini kullandı.

“Çok kanallı iş modelleri daha çabuk toparlandı”

Çok kanallı iş modellerinin önemine dikkat çeken Zafeiratou, “Perakendeciler fiziksel mağazalarının kapanmasının yarattığı hasarı ilk elden yaşadılar. Sadece karlılığın düşmesi değil, satış yapma fırsatının kaybı da bu hasarın nedenleri arasında. Aynı süreçte, online ve çok kanallı iş modeline önceden entegre olmuş olan perakendecilerin daha çok satış yaptığını ve daha çabuk toparlandığını gördük. Bu da, krizin ardından perakende sektörünün büyük bir bölümünün çok kanallı iş modellerine yatırım yapmasının sebeplerinden biri. Birçok perakendeci fiziksel mağazaları aracılığıyla online satış taleplerini artırma yolları üzerine kafa yoruyor. Perakendeciler mağaza zincirlerini optimize etmenin öneminin farkındalar. Fakat kriz süreci fiziksel mağazaların perakende sektörünün geleceğinde büyük bir rol oynayacağını da ortaya koymuş oldu,” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.