Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da bulunan Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Merkez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) gibi kuruluşlarla iş birliği içinde hayata geçirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezi ziyaret ederek Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tatar’dan bilgi aldı. Ortez-protez rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu alanda protez yapım aşamalarını inceledi. Emine Erdoğan ise 3D yazıcı ile protez ölçümü yapılan çocuklarla ilgilendi.
Erdoğan ve Emine Erdoğan, merkezde bulunan heykel, mozaik alanı, kütüphane, sinema-tiyatro gibi birimlerde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ayrıca, görme engelliler için özel tasarlanan uygulamaları da yerinde incelediler.
Program sonrası sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan, Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin önemine vurgu yaparak engellilerin azmi konusunda ilham aldığını belirtti. Erdoğan ise projeye katkı sunan herkese teşekkür ederek engellilerin yeniden başlamak için sadece bir durak olduğuna inandığını ifade etti.
Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi, uzuvlarını kaybeden ampute bireyler için protez-ortez üretim merkezi olarak başladı. Daha sonra engelli çocuklar ve anneleri için dönüştürülen merkezde, fiziksel ve psikososyal iyileşmeyi destekleyen modern olanaklar sağlanmaktadır. Heykel, mozaik, kütüphane, sesli kütüphane gibi birimlerin yanı sıra kadınlar için üretim üssü olan merkez, sanal uğraş alanları ve sportif beceri koordinasyon üniteleriyle de dikkat çekmektedir.