DOLAR 32,3318 0.22%
EURO 35,0652 -0.27%
ALTIN 2.306,231,28
BITCOIN 22911263,63%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan Ayder Yaylasında: Kimse kusura bakmasın, kaçaklar yıkılacak

Erdoğan Ayder Yaylasında: Kimse kusura bakmasın, kaçaklar yıkılacak

ABONE OL
Ağustos 17, 2020 15:37
Erdoğan Ayder Yaylasında: Kimse kusura bakmasın, kaçaklar yıkılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleketi Rize’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün dünyaca ünlü Ayder Yaylası’ndaydı. Kurmaylarıyla yapımı devam eden bir tesiste kahvaltı yapan Erdoğan yayladaki yenileme ve koruma çalışmalarıyla ilgili son bilgileri aldı.

Yaylada dolaşarak vatandaşlarla fotoğraf çektiren Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Altyapıda ciddi mesafe alındı 

“Buradaki hedefimiz inşallah, 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Altyapısı ile buradaki bütün konutlarıyla otoparklarıyla, restoranlarıyla inşallah yeni Ayder bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak. Havalimanı bitince buraya gidiş gelişler, gerek yurtiçi ve yurtdışı çok daha fazlalaşacaktır. Burada bir kayak turizmine yönelik çalışmayı da yine ilgili bakan arkadaşlarımızla daha önce yapılmıştı onun üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bütün bununla beraber bir kolektif anlayışı hâkim kılacağız.

5f3a2afbae298be7b131d781

Ayder Yaylası’yla ilgili çalışmalar yoğun ve hızlı şekilde devam ediyor. Altyapıda ciddi mesafe alınmış vaziyette. Şu anda üzerinde bulunduğumuz altyapı kısmı çok kısa sürede yapıldı. 6 ayda bitirdik. Tabii burada daha yapılacak çok çalışma var.

5f3a2b1766a97cd6b4391784

Uzungöl’de de devam ediyor 

(Trabzon Uzungöl) Çalışmalar aynı şekilde devam ediyor. Hepsi olacak inşallah. Uzungöl de bizim için özellikle Trabzon bölgesinde ciddi bir çekim alanımız. İnşallah Uzungöl ile ilgili çalışmalar da yoğun şekilde devam edecek. Orada da çalışmalar başladı, devam ediyor. Kaçak yapıların ötesinde tamamıyla işgal. Bunların üzerinde ısrarla duruyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların yıkımı muhakkak olacak ve bu yıkımla beraber kimseyi mağdur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inşaatların yapımı ile birlikte konutsa konut, mağaza ise mağaza, bunun dışında otel vesaire neyse bunların haklarını da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olamayacak.”

2022’de bitecek, çekim merkezi olacak 

Cumhurbaşkanı Ayder’deki çalışmaları “Hedefimiz 2022’nin sonuna bütün buradaki konutlardan otoparkına varıncaya kadar hepsini bitirmek ve gerek iç gerekse uluslararası turizme açmak. Havalimanının da bitişiyle burası çok ciddi bir çekim alanı olacak.” diye anlattı. Erdoğan, daha sonra Rize- Artvin Havalimanı’ndaki çalışmaları da denetledi. Helikopterle ayrılan Erdoğan, son 1 haftada Rize ve Trabzon’da sel ve heyelanların meydana geldiği bölgeleri havadan inceledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.