DOLAR 32,5149 -0.09%
EURO 34,9884 0.41%
ALTIN 2.435,010,50
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğanın boykot çağrısına Fransadan ilk tepki: Misilleme olmayacak

Erdoğanın boykot çağrısına Fransadan ilk tepki: Misilleme olmayacak

ABONE OL
Ekim 27, 2020 12:33
Erdoğanın boykot çağrısına Fransadan ilk tepki: Misilleme olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da “Buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları satın almayın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa mallarına yönelik boykot çağrısının ardından Fransa’nın ticarette en yetkili isminden geri adım geldi.

Fransa Ticaret Bakanı Franck Riester, boykotların etkisinin ne olacağını söylemek için erken olduğunu ifade etti.



Paylaş

”Türkiye’ye misilleme olmayacak”

Ticaret Bakanı Riester, “Şimdilik sadece gelecek günlerde nasıl gelişmeler olacağını takip ediyoruz” diye konuştu.

Riester, RTL radyosuna yaptığı açıklamada da Türkiye’nin boykot çağrılarına karşılık ise ‘Türkiye’ye misilleme olmayacağını’ söyledi.

Riester, ayrıca Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri ve görüşmeleri sürdüreceklerini söyledi.

Paylaş

Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrıları yapanlar arasında Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Yemen, Kuveyt, Katar’daki birlikler var.

Ürdün, Kuveyt, Yemen ve Katar’daki bazı süpermarketlerde Fransız saç bakım ve güzellik ürünleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Muhammed Peygamber’in karikatürlerinin gösterilmesi hakkını savunması sonrası raflardan kaldırıldı.

Paylaş

Kuveyt’te Tüketici İşbirliği Dernekleri Birliği, Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Mısır’da da bazı siyasetçiler Fransız ürünlerine yönelik boykot kampanyası başlattı.

Avustralya’da çok sayıda İslami kurumun bağlı olduğu Avustralya İslam Konseyleri Federasyonu (AFIC) ve Avustralya Müftüsü İbrahim Abu Mohamad’in de üyesi olduğu ülke genelindeki yaklaşık 180 imamı temsil eden Avustralya Ulusal İmamlar Konseyinden (ANIC) yapılan açıklamalarda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sözleri şiddetle kınanıp reddedildi.

Paylaş

Macron’un başarısız liderliği nedeniyle ülkesindeki insanları birbirine düşürerek yabancı düşmanlığına ve İslamofobi’ye yeşil ışık yaktığını vurgulayan AFIC Başkanı Dr. Rateb Jneid, ‘‘Macron’un kontrolü kaybettiği açık ve istifa etmesi gerekiyor.’’ ifadesini kullandı.

Macron

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.