DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gara’dan gelen 13 şehit haberinin ardından ‘PKK’ diyemediler!

Gara’dan gelen 13 şehit haberinin ardından ‘PKK’ diyemediler!

ABONE OL
Şubat 16, 2021 12:33
Gara’dan gelen 13 şehit haberinin ardından ‘PKK’ diyemediler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gara bölgesinde hain terör örgütü PKK’ya operasyonlar tüm hızıyla devam ederken ve 13 sivil vatandaşın şehit olduğu haberi yürekleri dağladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda “Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” ifadesini kullandı.

#Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 14, 2021

BİR MESAJ DA İMAMOĞLU’NDAN

İBB Başkanı İmamoğlu ise “Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet; yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet; yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Milletimizin başı sağolsun.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 14, 2021

İKİSİNİN MESAJINDA DA ‘PKK’ KELİMESİ GEÇMEDİ

İki ismin de mesajlarında PKK kelimesini kullanmaktan kaçınması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada CHP’li isimleri eleştiren vatandaşlar ‘Neden çekiniyorsunuz?’ diye sordu.

HDP İLE GÖRÜŞMEYİ DE GİZLEMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde HDP heyetini kabul eden Kemal Kılıçdaroğlu görüşmeyi kapalı kapılar arkasında gerçekleştirmişti. PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP ile ilişkisi nedeniyle seçmenlerinin bir kısmı tarafından eleştirilen Kılıçdaroğlu, şimdi de HDP ile ilişkisine zarar gelmemesi için ‘PKK’ diyemedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akbaşoğlu ”Üç harften ibaret, lanet olsun PKK’ya desene!” diye tepki gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.