Gazze Şeridi’nde bulunan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Refah kentinin doğusundaki Eş-Şevke bölgesine saldırı düzenledi. Bu saldırıda, bölgede bulunan 2 polis memurunun hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, saldırıda ağır yaralanan bir polis memurunun da daha sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.
İçişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak ara bulucu ülkeler ve uluslararası topluma, vatandaşların güvenliğini sağlayan polis gücünü hedef almaması konusunda İsrail’e baskı yapma çağrısında bulundu.
İsrail ordusu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyinde askerlere doğru ilerlediği iddia edilen Filistinli silahlı kişilere saldırı düzenlediğini ifade etti. Bu saldırı, 19 Ocak’ta Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen gerçekleşti.
Gazze Şeridi’nde yaşanan bu tür saldırılar, bölgedeki gerilimi artırmakta ve insani krize yol açmaktadır. Taraflar arasındaki gerginliğin azaltılması ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba harcaması gerekmektedir. Gazze’deki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve barış ortamının sağlanması için herkesin desteği önemlidir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]