Genç girişimci ve Uluslararası Ticaret Uzmanı Emir Görür ithalat-ihracat ve üretim sanayinde ülke ekonomisine katkı sağlayarak önemli hizmetlere imza atmaktadır.
Görür, Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin pazarlamasını yapan üretici ile alıcıyı bir araya getirmek için çalışan 18 kişilik kadroları olduklarını belirterek şunları kaydetti;
‘’Kadroda yer alan çalışma arkadaşlarımız Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Bulgaristan gibi ülkelerde çalışmalarına devam ediyorlar. Bizim amacımız Türkiye’nin ihracatına destek olmak. Tüm dünyayı saran Pandemi süreci iç pazarı oldukça etkilediğini şuan daha belirgin görüyoruz, bu süreçte en hafif sıyrıklarla atlatmak için ihracata önem ve destek vermeliyiz.’’
Türkiye genelinde tüm sektörlerde şişme olduğunu anlatan Emir Görür, ‘’Üreticilerin malları ellerinde kaldı. biz kalan ürünlerin pazarlama görevini üstleniyoruz, şuan da çalıştığımız 27 üretici firma var, 27 farklı köprü inşa ettik bu sayının yıl sonuna kadar 60’ları 70’leri görmesini hedefliyoruz ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Unutmayın her köprü yeni bir ışık demektir.’’ diye konuştu.
Girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Emir Görür, pandemi süreci bittiğinde ülkemizin hızla kalkınması için şunları ön gördüğünü söyledi: “Ülkemizin yaşadığı zor durumdan en kısa zamanda güçlü bir şekilde çıkması için yapılması gerekenleri kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Türkiye’nin çözemeyeceği hiçbir sorunu yok, yeter ki doğru adımlar zamanında atılsın”.
Görür, Türkiye Ekonomisinde çözüm önerilerinin neler olabileceğini maddeler halinde şöyle açıkladı; “Bölge ülkeleri ile ticareti geliştirmeliyiz. Bölgesel işbirliklerini ve ortak pazar projelerini hayata geçirmeliyiz. Öncelikle üretimi artırmalıyız. Her alanda üretim. Tarım, tekstil, gıda, bilim, teknoloji ve sanayide üretim. Komşu ülkelerle ikili ticareti geliştirmeliyiz. Özellikle Kafkas, Balkan, Karadeniz ve Akdeniz ülkeleri. Kendi ulusal para birimimiz ile ticaret yapmalıyız. Tekstil sektörü yeniden canlandırılmalıdır. Turizm bütün yıla yayılmalı, konaklama, deniz turizmi, doğa turizmi, kış turizmi ve inanç turizmi geliştirilmelidir. Sağlık turizmi önemli bir ivme kazandı, daha üst seviyelere çıkartıla bilir. Deniz ticareti ve deniz taşımacılığı geliştirilmelidir. Deniz ticaret filosu oluşturmalıyız. Nükleer enerjiye geçilmelidir. Yıllık 60 milyar dolar civarında enerji ihtiyacımızı dışarıdan karşılamaktayız . Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılmalı. F1Grand Prix Yarışları tekrar ülkemize kazandırılmalıdır. Serbest ticaret antlaşmaları ve serbest ticaret bölgelerini artırmalıyız. Serbest bölge uygulamasını geliştirmeliyiz. Mücevherat sektöründe uluslararası tanıtıma ve pazarlamaya geçilmeli. Yine devlet, özel sektör ve iş dünyası ortaklığı ile yeni yatırım projeleri hayata geçirilmeli. Ayrıca, uluslararası fuar ve tanıtım organizasyonlarına ev sahipliği yapmalıyız. Yeraltı zenginliklerimizi, bor madeni ve diğer madenlerimizi üretime ve ihracata kazandırabiliriz. Bunun gibi çok sayı da alternatif çözüm önerisine sahibiz ve bu önerileri hayata geçirebiliriz” dedi.