Fuarın gerçekleştirildiği bugünlerde, yaşanan yoğun kara rağmen katılım hız kesmeden devam ediyor. Alandaki rengarenk görüntülere dışarıda bembeyaz kar eşlik ederken fuar ziyaretçilerini misafir ediyor.
ÖDÜLLÜ PASTA TASARIMLARI DİKKAT ÇEKİYOR
Fuar kapsamında, rengarenk farklı tasarımlarıyla tatlılar, pastalar ve şekerlemeler ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya devam ediyor. Çeşitli renk skalasına sahip yenilebilir kumaşlardan yapılmış danteller ve elbiselere oldukça yoğun ilgi gösteriliyor. Ayrıca, fuarda yer alan şeker hamurundan ve yenilebilir malzemelerden yapılmış, yurt dışı ödüllü pastaların tüm dünyaya ihracatı sağlanıyor. Aynı zamanda, Metaverse food ile sektörün yeni teknolojilerle nasıl değişimler yaşayacağı yapılan sunumlarla gösteriliyor.
“EKMEK ATLASI” İLK KEZ BU FUARDA SERGİLENİYOR
IBAKTECH kapsamında düzenlenecek “Tarım Gelecekte” söyleşilerinde; Gazeteci Fatih Altaylı; Şefler; Sedef İybar, Aylin Yazıcıoğlu, Umut Karakuş, Ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan gibi farklı alanlarda alanında uzman ve ünlü isimlerle sohbetler gerçekleştiriliyor.
Türkiye’de bir ilk olan; Türkiye ekmek atlası, tarım tarihi ve Türkiye ata tohumu atlası ziyaretçilere ilk kez bu fuarda tanıtıldı.
PROBİYOTİK MAKİNASINDA YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ
Unlu mamüller sektöründe ilk ve yeni probiyotik fermentem sıvı maya makinası ekonomik ve kullanımı kolay artizan maya üretiyor. Probiyotik makinası 5-6 saat gibi kısa sürede mayayı hazır hale getiriyor. Yapay zekaya sahip olan makina otomatik olarak belirlenen suyu kendisine alarak, ilave edilen unla beraber istenilen kg da maya oluşturabiliyor.
İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALI ÜRETİM YAPAN SİSTEMLER YER ALIYOR
Dünyada tek ve patentli ürün olan Hamur Çevirme (Patik) Pasası ile FEST ‘Fırın Entegre Sistem Teknolojileri’ sayesinde maya kullanımı sıfırlanıyor, insan sağlığına faydalı ürünler elde ediliyor. Üretim hızını yaklaşık yüzde 45 artıran sistem bu işlemin daha az personel ile yapılmasına olanak sağlıyor. İşçilik maliyetlerini en az yüzde 20 oranında düşüren sistem sayesinde şirketlerin karlılık oranı yüzde 25 artıyor. Ekmekte meydana gelen kalite artışı ile ekmek satışlarında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış yaşanıyor. Ekmekteki kalitenin artma sebebi hem ürünlerin bir formda mayalanmasının sağlanması ve hamurların alt üst çevrilmesi hem de FEST sayesinde daha hızlı yükleme ve boşaltma yaparak fırında meydana gelen buhar kaybının minimuma indirilmesidir.