DOLAR 32,5736 0.09%
EURO 34,9601 0.34%
ALTIN 2.424,460,07
BITCOIN 2095011-3,06%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Inveo Portföy, birikimlerinizi yapay zeka ile tanıştırıyor

Inveo Portföy, birikimlerinizi yapay zeka ile tanıştırıyor

ABONE OL
Mart 11, 2022 12:58
Inveo Portföy, birikimlerinizi yapay zeka ile tanıştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

INVEO Portföy 2021 yılında yapılan isim değişikliği sonrasında yatırım fon çeşitliliğini arttırmaya devam ediyor. Alanında uzman portföy yöneticilerinin tecrübesi ve teknoloji iş birliğinden ortaya çıkan hibrit bir modelle yönetilecek fonun varlık dağılımı oluşturma sürecinde SPK uygunluğuna istinaden 10 Mart 2022 tarihinden itibaren yapay zeka tabanlı portföy değerlendirme modelinin çıktıları temel alınacak.

 

Yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının ileriye dönük getiri beklentileri dünyaca kabul görmüş Black-Litterman finansal modeli ile oluşturulurken; varlıkların geçmiş fiyatları, piyasa verileri ve birbirleriyle ilişkilerinin hesaplandığı istatistiksel modeller kullanılacak.

 

Öneriver Yazılım’ın optimal varlık dağılımını sağlayan yöntemi sayesinde fon risk değerine uygun ve minimum riskle maksimum getiriyi hedefleyen fon portföyü oluşturulması mümkün hale gelecek.

 

Inveo Portföy Robo Analiz Fon Sepeti Fonu, uzun vadede enflasyonun üzerinde getiri sağlamak isteyen ve büyüme amaçlı yatırım yaparak birikimlerini çoğaltmak isteyen yatırımcılar için portföy yöneticilerinin uzmanlığı ve yapay zeka teknolojisi ile birlikte yönetilecek.

 

TEFAS’ta GJB kodu ile işlem gören Inveo Portföy Robo Analiz Fon Sepeti Fonuna, Gedik Yatırım’ın yanı sıra, yatırımcılarının da hesabının olduğu TEFAS’a üye diğer fon dağıtım kuruluşları aracılığı ile de yatırım yapılabiliyor.

 

Çun: “Tek bir fonda dört farklı portföy yöneticisine ilave olarak yapay zeka kullanıyoruz”

 

Bir süredir yapay zeka tabanlı dijital çözümlerin portföy yönetimindeki verimli sonuçlarını izlediklerinin altını çizen Inveo Portföy Genel Müdürü Halim Çun“Fon sepetini yaklaşık 1 yıl boyunca ürün olarak test ettik. Fon, stratejisi ve performansını kanıtladıktan sonra yatırım fonu olarak TEFAS’ta işlem görmeye başladı. Inveo Portföy olarak sektörde yenilikçi olma anlayışımıza paralel olarak işimizin içine dijital çözümleri de ekledik” dedi.

Sektörde dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu ve bu konuda da öncülük etmek istediklerini belirten Halim Çun; “Inveo Portföy A.Ş. olarak yapay zekanın fon yönetiminde bir aktör haline gelmesi, portföy yöneticileri ile birlikte yatırım komitesinin bir parçası olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

Çun, yeni ve modern portföy yönetimi yaklaşımlarıyla, portföy çeşitlendirmesinde kullanılan Black-Litterman modeline makine öğrenmesini de katarak oluşturdukları hibrit sistemin yatırımcılara yeni bir bakış açısı getireceğini, yatırım fon pazarında benzer ürünlerin önümüzdeki dönemde artarak sunulmasını beklediklerini söyledi.

 

2022 yılında hayata geçirmeyi planladıkları farklı projeler üzerinde sürekli çalıştıklarını ve her geçen gün kendilerini geliştirmeye çaba gösterdiklerini ifade eden Çun, “Alt yapı çalışmalarımız ve uzman kadromuzla 2022 yılında yeni kuracağımız yatırım fonlarımız ve portföy yönetim performansımızla sektörde öne çıkacağız.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.