DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İpek Dönmezer gördüğü şiddetin ardından kick boksa başlayıp şampiyon…

İpek Dönmezer gördüğü şiddetin ardından kick boksa başlayıp şampiyon…

ABONE OL
Kasım 20, 2020 19:41
İpek Dönmezer gördüğü şiddetin ardından kick boksa başlayıp şampiyon…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paylaş

“Şiddet gördüm, spora başladım”

Dövüş sporlarına zaten çok meraklıydım, bu sporları çok seviyordum ve gerçekten yatkındım bu işe. Sonrasında bir şiddet olayım oldu, bir erkekten şiddet gördüm. Bunun üzerine bu spora başlamaya karar verdim. Savunma tekniklerini, birini yaralamadan nasıl etkisiz hale getirebileceğimi öğrenmek istedim ve bu şekilde spora başladım.

Şampiyonluğu var

Paylaş

Şampiyonluğu var

İlk olarak Belçika’da maçlara çıktım. Üç dört maça çıktıktan sonra şampiyonluğum oldu, üç galibiyetim nakavt ile gerçekleşti. Ardından bir sakatlık yaşadım ve bir sene yatmak zorunda kaldım. Tekrar sporcu olarak devam etmek istedim ama maalesef sakatlığımdan ve ayrıyeten modellik yaptığımdan dolayı devam etmedim, hocalığa başladım. Bu şekilde ilerledi benim için ve şu anki işimi bırakmayı da asla düşünmüyorum. Hoca olmam üç dört yıl sürdü.

Paylaş

“Kimse size zarar veremez”

Her gün kadın cinayetleri, dayak, şiddet, taciz olayları oluyor. Kadınlarımız savunma tekniklerini öğrendikten sonra sıkıntı yaşamazlar, kendilerine güvenleri artar. Bir insanı yaralamadan etkisiz hale getirebilirsiniz, bunlar çok kolay şeyler. Aşamalarla 6-7-8 ay içerisinde olan şeyler. Hiçbir kadını teknik öğretmeden göndermiyoruz. Bayanlara tavsiyem; lütfen dövüş sporlarını ve savunma tekniklerini öğrenin, öz güveniniz artar, kimse size zarar veremez ve eziyet çekmezsiniz.

Paylaş

“Hem spor hem koruma”

Karate ve boksun birleşiminden ortaya çıkan kick boks, özellikle kendini şiddete karşı korumak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Bu bağlamda kadınların hem spor yapıp sağlıklı olmak hem de karşılaşabilecekleri şiddet ve taciz gibi durumlarda kendilerini savunmayı öğrenmek istedikleri görülüyor. Hâl böyle olunca kick boksa olan ilgi artıyor. Bu spor sayesinde insanların hem kendilerine olan güvenlerinin yükseldiği hem de daha sağlıklı bir yaşama kavuştuğu belirtiliyor.

ipek dönemez savunma sporu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.