DOLAR 32,5038 0.16%
EURO 34,7819 0.13%
ALTIN 2.489,471,12
BITCOIN 20686215,60%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAAN GÜLTEN KİMDİR ?

KAAN GÜLTEN KİMDİR ?

ABONE OL
Ocak 7, 2021 12:47
KAAN GÜLTEN KİMDİR ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hataları için “öğrendiklerim”, doğruları için ise “kazançlarım” diyen; bilgilerini başkalarına, nasihatlerini kendine veren bir girişimci ve eğitmen Kaan Gülten.

1985 yılında Tokat’ta dünyaya gelen, lisedeyken gerek sağlıklı insan ilişkileri, gerekse geometri alanındaki azmiyle kendinden bahsettiren Kaan Gülten, bugün hobisini işe dönüştürmeyi başarmış biri olarak girişimcilik dünyasında zirvedeki yerini aldı.

     “Zararın Neresinden Dönsen Kârdır” diyerek …

Gülten, Marmara Üniversitesi Aktüerya Bölümü’ne başladıktan sonra çok kısa süre içinde bu işin onu mutlu etmeyeceğini fark ederek yönünü değiştirip AutoCAD öğrenmeye başladı. Kursta gösterdiği başarı sayesinde henüz 19 yaşındayken zaman zaman 12 saat süren dersler veren bir “hoca” oldu.

Bu şekilde geçen 4 yılın sonunda artık daha bilinir hale gelmesi gerektiğini düşünerek 2008’de “www.autocadhocasi.com” sitesini kurdu.

Haz, arayış ve heyecan

Hızlı bir şekilde AutoCAD’le zirveyi görmüş olması genç girişimciyi onun için yeni bir heyecan anlamına gelen SEO sektörüne yöneltti. AutoCAD Hocası’ndan hemen 1 yıl sonra 2009’da SEO Hocası’nı hayata geçirdi. Gülten’in azmi sadece 8 ay içinde bu sektörde de kendisine birinci sırayı getirdi.

Yazdığı “Uzmanından SEO” adlı kitap her ne kadar kendisine daha fazla rakip sunmuş olsa da aynı zamanda alanında en çok satılan kitap olarak iş hayatındaki başarıları arasında kendini gösterdi ve ona büyük müşteriler kazandırdı. İlk kitabını amatör bulan Gülten, 2012’de “Sorularla SEO” adındaki ikinci kitabını çıkardı. Ona göre bu kitabın içindeki bilgilerin raf ömrü çok daha uzun görünüyordu.

  Webtures’ta durumlar …

Şirket için “elde edilen kârı markaya ve ekibe yatırıp daha kaliteli iş çıkarıp fiyatları yükseltme stratejisi en hızlı büyüdüğümüz dönemdi” şeklinde konuşan Gülten, şirket değerleriyle ilgili sözlerine şunları ekledi: “Bir çalışanın şirkete sağlayacağı en büyük fayda, kontrol edilemeyeceği zamanlardaki çalışmalardır. Bir şirketin çalışana sağlayacağı en büyük fayda, düşünebileceği boş zamanları olmasını sağlayacak özgürlüğü tanıyabilmesidir.”

     Hadi kitapları okumadınız, podcastleri de mi dinlemiyorsunuz ?

Zamanında ona “bak şuradan gideceksin” diyen olmadığı, bildiklerini kendine saklamayı sevmediği, kazanmanın yolunun paylaşmaktan geçtiğini düşündüğü için kendi mütevazı deyimiyle azcık olan fakat bugün sektörde akla gelen ilk isim olmasını sağlayan bilgi birikimini “Girişimci Kafası ile Kafa Sohbetler” podcastleri aracılığıyla girişimcilik üzerine merak ettiklerinizi, cesaret gösteremeyip ertelediklerinizin çözümlerini tüm samimiyetiyle sizlere sunmaya başladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.