DOLAR 32,6079 0.27%
EURO 34,7875 0.29%
ALTIN 2.417,44-0,62
BITCOIN %
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kartal’a Paşa freni

Kartal’a Paşa freni

ABONE OL
Nisan 5, 2021 13:20
Kartal’a Paşa freni
0

BEĞENDİM

ABONE OL
author

ALİ MURAT HAMARAT

[email protected]

2021.04.04 21:07

Kartal'a Paşa freni

Milli maç arasından sonra pazar mesaisindeyiz… Bir tarafta düşme hattındaki Kasımpaşa, öbür yanda şampiyonluk kovalayan Beşiktaş… İki takımın da ligdeki konumları düşünülünce akıllara malum laf düşüyor: Koyun can derdinde, kasap et derdinde!

Fuat Çapa’yla yollarını ayırdıktan sonra Şenol Can’ı teknik direktörlük koltuğuna oturtan ev sahibinin nasıl oynayacağı tam bir muamma. Camianın ezeli rakibi Karagümrük’te sezona iyi başladıktan sonra ekibinin yaşadığı düşüşe mani olamayan 38 yaşındaki teknik direktör, yeni takımını ligde tutabilmek için iyi sonuçlara imza atmak durumunda. Lacivert-beyazlılarda gözler Hajradinovic’le Thelin’de olacak.

Kartal cephesinde eksikler dikkat çekiyor. Ligin en iyi ileri uç oyuncusu olan Aboubakar’ın yokluğunda Larin forvette başlıyor. Cenk Tosun’un da olmadığı düşünülünce, Kanadalı futbolcunun performansı özellikle merak ediliyor. Ayrıca siyah-beyazlıların çilingiri Ghezzal de sarı kart cezalısı. Sergen Yalçın bu iki kilit oyuncusundan yoksun çıktığı mücadelede Rosier’i ileriye atıp Necip’i geriye çekmiş. Dorukhan, Hasiç ve Mensah’ın da olmadığını hatırlatmalı, başarılı hocanın bu karşılaşma özelinde hamle şansının da çok olmadığını vurgulamalı…

Yalçın’ın “maçlarımızda görmek istemiyoruz” dediği Halil Umut Meler’in ilk düdüğüyle başladı heyecan tufanı. Kıran kırana başlayan mücadelede ilk tehlikeyi yakalayan Hajradinoviç’in şutu cılızdı. İlk bölümde Beşiktaş, Aboubakar’ın servislerini arıyordu. Larin arkadaşlarına duvar olmak konusunda zayıf kalıyordu.

19’da Paşa öndeydi. Necip’in kaptırdığı topu Varga’dan alan Aytaç köşeye müthiş vurmuştu. 27’de yine organize gelen ev sahibiydi; sol bek Haddadi müsait durumda bitirememişti. Hemen akabinde Varga Larin’e adeta “al da at” demiş; Kanadalı forvet karşı karşıya pozisyonda kaleci Ertuğrul’a takılmıştı. Devrenin sonunda önce Vida, ardından Larin çerçeveyi bulamamıştı.

Yalçın’ın sağ bek Necip hamlesi sanki takımın ahengini bozmuş gibiydi. İkinci yarı sanki her şeye gebeydi…

55’te Welinton’un Thelin’e yaptığı müdahale üstüne kazanılan penaltıyı kullanan yine Thelin’di. Genç kaleci Ersin takımını ipten almıştı. Son çeyrekte Rosier sağ beke geçiyor, Necip orta sahaya geçiyordu. 72’de Necip yerini Oğuzhan’a bırakıyordu.

Son dakikalarda Kartal tüm hatlarıyla bastırıyor, ev sahibi direnmeye çalışıyordu. Uzatmanın sonunda sağlı sollu ortalarla vurulan kafalar kaleyi bulmayınca, üç puan ev sahibinin oluyordu.

Puan sıralaması düşünülünce Kasımpaşa kendisi için çok kritik bir üç puan aldı. Şenol Can iyi bir başlangıç yaptı. Aytaç’ın golü hakikaten nefisti. Beşiktaş’a gelince… Milli aradan sonra Galatasaray’dan sonra onlar da yenildi. Larin Aboubakar’ı aratırken, Sergen Hoca’nın Rosier’in sağ açık, Necip’in sağ bek tercihi siyah-beyazlılara tempo kaybettirdi doğrusu. Ligin son bölümünü belli ki nefes kesecek, ekmek aslanın ağzında olacak!

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.