DOLAR 32,3508 0.29%
EURO 35,1206 -0.07%
ALTIN 2.310,031,45
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koca: İş yerinde maskesini çıkaranlar var, sorumlu davranın

Koca: İş yerinde maskesini çıkaranlar var, sorumlu davranın

ABONE OL
Mart 22, 2021 11:49
Koca: İş yerinde maskesini çıkaranlar var, sorumlu davranın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iş yerlerinde maskenin çıkarıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, çalışanlara ‘sorumlu davranma’ çağrısında bulundu.

Koca: İş yerinde maskesini çıkaranlar var, sorumlu davranın

Koronavirüs tedbirlerine uyulmayan cenaze törenlerine katılmasıyla tepki çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iş yerlerinde maskesiz çalışanlar olduğu bilgisi aldıklarını kaydetti. Duruma tepki gösteren Koca, çalışanları ‘sorumlu’ davranmaya davet etti. Koca, “İş yerinde maskesini çıkaranlar olduğu bilgisini alıyoruz. Lütfen sorumlu davranın. Maskenizi çıkarmayın” dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İş yerinde maskesini çıkaranlar olduğu bilgisini alıyoruz. Oysa risk, dışarıda olduğu gibi, iş ortamında da sürüyor. İşteyken, gözden uzak da değilsiniz; aldığınız riskle 83 milyonun gözü önündesiniz. Lütfen sorumlu davranın. Maskenizi çıkarmayın.”

CENAZE TÖRENİNE GİZLİCE KATILMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirlerine uyulmayan bir cenaze törenine katıldığı için özür dilemiş, yaşanan durumun üzerine ise bu kez yine tedbirlere uyulmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesinin cenaze törenine katılmıştı.

Cenazeler 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen Soylu’nun annesinin cenaze törenine yüzlerce kişi katılmış, Soylu’nun imzası bulunan koronavirüs tedbirleri genelgesine uyulmadığı görülmüştü. Koca söz konusu görüntüler nedeniyle yurttaşların tepkisini çekmişti.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.