DOLAR 32,4246 0.22%
EURO 35,1092 -0.11%
ALTIN 2.322,180,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Krem alırken nelere dikkat etmek gerekiyor

Krem alırken nelere dikkat etmek gerekiyor

ABONE OL
Mayıs 19, 2021 15:05
Krem alırken nelere dikkat etmek gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremler güzellik maksadıyla kullanıldığı gibi hastalıkların tedavinde de kullanılıyor. Bu yüzden krem alırken birçok şeye dikkat etmek gerekiyor. Piyasada çok uygun fiyatlara da çok pahalı fiyatlara da çeşitli kremler bulunuyor. Çünkü kremler güzellik sektörünün önemli bir basamağı olarak konumlanıyor. Bu konumu nedeniyle de bilgi kirliliği ve manipülasyonlara oldukça müsait bir hal alıyor. Sosyal medyada ya da reklamlarda görülen, etkilerinin abartılarak anlatıldığı  kremlerden çoğu zaman büyük etki bekleniyor. Ama ne yazık ki sonuç öyle olmuyor. Bireylerin estetik bir operasyon neticesinde elde edebilecekleri bir değişimi bir kremden beklemeleri de sektörde kandırılmalarına daha çok zemin hazırlıyor. Bu yüzden krem alırken ihtiyaç ve beklentilerin iyi analiz edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda ürün ile fiyat oranının da doğru tahlil edilmesi önem arz ediyor.

Krem ve merhem farkı bilinmiyor

Bireylerinin çoğu tarafından krem ve merhem farkı bilmiyor. Oysa yoğunluk ve kimyasal yapısı bakımından birbirinden çok farklı olan bu ürünlerin kullanım alanları da çoğu zaman farklılık arz ediyor. Merhemler genellikle tedavi maksadı ile kullanılırken kremler güzellik kaygısı ile tercih ediliyor. Tabi ki reçete ile yazılan ve hastalıkların iyileşmesinde kullanılan kremlerde bulunuyor. Beri taraftan kremler cilt tarafından kolayca emilebiliyor. Lakin merhemler cilt üzerinde kalın bir tabaka olarak bir süre kalıyor. Bu da ağrının giderilmesi ve kuruluğun önlenmesi için fayda sağlıyor.

Kaynak: https://onlineczaci.com/krem-merhem-losyon-ve-jel-arasindaki-fark-nedir/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.