Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın T1 yolcu terminali, İran tarafından düzenlenen kamikaze İHA saldırısında hasar gördü. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Kuveyt ordusu, Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kurmay Albay Suud Abdulaziz el-Atvan, İran’ın düzenlediği kamikaze İHA saldırılarının Kuveyt Havalimanı T1 terminalini hedef aldığını belirtti. Atvan, saldırı sonucunda terminal binasında ciddi hasar oluştuğunu ve çok sayıda yaralı bulunduğunu duyurdu.
Yaralılara gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığı ve silahlı kuvvetlerin durumu yakından takip ettiği ifade edildi. Kuveyt ordusunun, ülkenin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için hazırlıklı olduğu vurgulandı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, daha önce ABD’nin Keşm Adası’na yönelik saldırısına misilleme olarak Kuveyt’teki ABD üslerini hedef aldığını duyurmuştu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]