Mili Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yer değiştirme esasları ve atamalar, öğretmen ihtiyacı, tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek.
BİLSEM atamalarında en az 3 yıl görev yapan öğretmenler başvurabilecek. Değerlendirme ve sözlü sınav uygulanacak başarı barajı 60 puan olarak belirlendi. Kadroya geçenler bir yıl boyunca mazeret dışında tayin isteyemeyecekler.
Zorunlu hizmet başlığına göre 16 Haziran 2023’ten sonra göreve başlayan öğretmenler için zorunlu çalışma yükümlülüğü devam edecek. Süreler hizmet bölgesi ve alanına göre belirlendi. Öğretmenler aynı okulda en fazla 12 yıl görev yapabilecek ve süresini dolduranlar ihtiyaç olan okullara atanacak.
Dezavantajlı bölgelerde görev yapanlara daha yüksek puan verilecek. Kurs, proje ve yarışmalarda görev alan öğretmenler ek puan alacaklar. Atama süreci şeffaf olacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1 Eylül 2026’ya kadar 3’üncü hizmet bölgesi sayılacak.
Yeni yönetmelikle öğretmenlerin ülke genelinde dengeli dağılımının sağlanması ve atama süreçlerinin daha şeffaf yürütülmesi amaçlanıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]