DOLAR 32,3747 0.14%
EURO 35,2314 -0.03%
ALTIN 2.322,140,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

ABONE OL
Nisan 5, 2021 13:22
Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Mide bulantısına ne iyi gelir?’ sorusu çeşitli nedenlerle mide bulantısı yaşayan kişilerce merak edilen sorulardan biridir. Peki, mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısını geçiren bitkisel yöntemler nelerdir?

Mide bulantısına ne iyi gelir?’ sorusunu cevaplamadan önce mide bulantısının nedenleri konusunu irdelemek gerekmektedir.  Mide bulantısı, gıda tüketimleri nedeniyle olabileceği gibi çok daha farklı bir hastalığın belirtisi de olabilmektedir. Mide bulantısının nedenleri şu şekildedir;

Apandisit

Mide ülseri

Gastrit

İlaç zehirlenmesi,

Kafein içeren içeceklerin çok sık bir biçimde tüketilmesi.

Bunların tümü son derece ciddi nedenler olarak karşımıza çıkar. Ancak  uygulanacak birtakım doğal yöntemler sayesinde sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Peki, mide bulantısına ne iyi gelir?

MİDE BULANTISINA NE İYİ GELİR?

Mide bulantısına ne iyi gelir: Bu konuda en çok tercih edilen besinlerin başında her daim patates geliyor. Son derece lezzetli olmasının yanı sıra tokluk hissi de veren patatesi tüketebilmek için çok güzel bir biçimde haşlayın. Daha sonra bunu yiyin. En kısa zaman içinde mide bulantısının geçtiğini görebilirsiniz.

Mide bulantısına iyi gelen şeyler arasında yoğurt da var. Son derece sağlıklı olan bu ürünü klasik bir biçimde tüketin. Böylelikle sorundan kurtulmak çok zor olmayacaktır.

Bunun yanı sıra uzmanlar tarafından her daim salatalık tüketilmesi de tavsiye edilir. Salatalık son derece lezzetli ve aynı zamanda sulu olan bir üründür. İlk olarak bunu dikkatli bir biçimde soyun. Daha sonra üstüne bir miktar tuz dökün. Ardından ise tüketin. Hepsi bu kadar.

Muzun içinde yer alan lif ve potasyum, mide bulantısı çeken kişiler için harika bir seçim olacak. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan muzu ilk olarak soyun. Ardından bunu dikkatli bir biçimde püre haline getirin. Yedikten sonra farkı hemen anlayacaksınız.

Nane yaprağının çiğnenmesi mide bulantısını giderme konusunda ortaya koymuş olduğu etki tam olarak kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra ilgili bitkinin bir diğer özelliği her daim kişide rahatlama yaratmasıdır. Yani bir ferahlık hissi söz konusudur. Çok sık tercih edilmesi normaldir.

Mide bulantısını sonlandırabilmek için aynı zamanda tercihinizi kuruyemişten yana da yapabilirsiniz. Özellikle fındık ve fıstık en kısa süre içinde bulantıyı bastıracaktır.

Mide bulantısına ne iyi gelir: Özellikle seyahat ederken birçok kişide ortaya çıkan mide bulantısı durumunda hemen tuzlu olan krakerlerin tüketimi bir tesadüf değildir. Çünkü bu şekilde sorundan kurtulmuş olursunuz. Bunun yanı sıra elma da mide bulantısına çok iyi gelir. Özellikle yeşil olanını tercih etmek tavsiye edilen bir durumdur. Son olarak bazı kişilerini bulantı durumunda asitli içeceklere yöneldiğini görmekteyiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.