DOLAR 32,5671 0.03%
EURO 34,8917 0.04%
ALTIN 2.433,710,17
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nilüfer’de sağlıklı gıda halkla buluştu

Nilüfer’de sağlıklı gıda halkla buluştu

ABONE OL
Ocak 19, 2021 16:00
Nilüfer’de sağlıklı gıda halkla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılını Tarım Yılı ilan ederek bu alandaki çalışmalarını yaygınlaştıran ve Kent bostanlarında atalık tohumlarla yaptığı üretim denemelerini belediye envanterindeki büyük tarım arazilerine taşıyarak çiftçilerle birlikte yerli tohum buğday ve lavanta üretimi yapan Nilüfer Belediyesi, Tarım Yılı’nda ayrıca Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle Nilüfer’de toprak analizi çalışmalarını başlattı. 

60069e7d66a97c960573cdf1

Bu çalışmalarla bir yandan çiftçiyi yeniden toprakla barıştırıp ata tohumlarıyla ekolojik tarıma teşvik eden Nilüfer Belediyesi, öte yandan da tüketiciyi sağlıklı gıda ile buluşturan yollar açıyor. Bunun için NİLKOOP organizasyonuyla “Nilüfer Bostan” markasını yaratarak ilk satış noktasını açan Nilüfer Belediyesi, İhsaniye Mahallesi’nde Halk Evi yanında açılan “Nilüfer Bostan”da sağlıklı gıdayı tüketici ile buluşturdu.

60069e8766a97c96db07d8a2

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem

“Nilüfer Bostan”da; başta Bursa’daki kooperatifler ve kadın dernekleri olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerindeki kooperatiflerden alınan ürünler ve NİLKOOP tarafından üretilen ya da ürettirilen gıda maddeleri satışa sunuluyor. 

İlk satış noktasına açılır açılmaz halkın büyük ilgi gösterdiğini memnuniyetle izlediğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilüfer Bostan”da, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 21 kooperatif ve derneğin, 102 çeşit ürünü satışa sunuluyor. Burada satılacak ürünleri, belirlediğimiz standartlara uyan, sağlıklı, güvenilir üretim yapan üreticilerden alıyoruz ve kesinlikle koruyucu ve katkı maddesi içermeyen ürünler olmasına dikkat ediyoruz. Bu çalışmayla çiftçileri adil ticaret esasları uygulayarak üretime teşvik etmek, kadın kooperatifleri başta olmak üzere kooperatifler ve kooperatifçiliği desteklemek, küçük aile işletmelerine ve özellikle kadınların kırsaldaki çalışmalarına destek olmak, onların ürünlerini ve emeklerini değerlendirmek istiyoruz” dedi. 

60069edaae298ba913e88fa4

Nilüfer Bostan’ı kentin çeşitli noktalarına yaygınlaştırarak sayısını 15’e çıkarmayı planladıklarını kaydeden Başkan Erdem, yakında internet üzerinden bir satış ağı kurarak, “Nilüfer Bostan” markası ile Türkiye’nin farklı kentlerine ürün göndermeye de başlayacaklarını söyledi.

“Nilüfer Bostan” markası ile satışa sunulan ürünler arasında; yerel üreticiler tarafından üretilen bakliyatlar, baharatlar, menşei Bursa olan sebzelerden üretilen turşular ve meyvelerden üretilen reçeller, marmelat ve pestiller, kadın derneklerinin geleneksel yöntemlerle ürettiği salça, sirke çeşitleri, tarhana, kuskus, erişte, mantı gibi ürünler ile çiğ süt, yumurta, peynir çeşitleri, tereyağı, zeytin, zeytinyağı, konserve çeşitleri, menemenlik sos gibi ürünler bulunuyor. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.