DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,971,35
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pakistan’da sokaklar savaş alanına döndü

Pakistan’da sokaklar savaş alanına döndü

ABONE OL
Nisan 13, 2021 08:08
Pakistan’da sokaklar savaş alanına döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan’da Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi (TLP) üyeleri ve destekçileri, Lahor kentinde TLP Başkanı Sahibzada Saad Hussain Rizvi’nin gözaltına alınmasının ardından ülkenin birçok kentinde protestolar düzenledi. Aralarında Karaçi ve Lahor kentlerinin de yer aldığı birçok kentte düzenlenen protestolarda TLP üye ve destekçileri yolları ulaşıma kapatırken, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Pakistan hükümetinin Fransız büyükelçisinin sınır dışı edilmesini içeren anlaşmayı uygulayamamasını protesto eden TLP destekçileri, Fransa ile diplomatik bağların koparılmasını isteyerek, Fransız ürünlerini boykot etti. Göstericilere müdahale eden Pakistan polisi ise, protestocuların attığı taşların hedefi oldu. Çıkan çatışmalarda 1 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

TLP tarafından yapılan açıklamada, hükümetin anlaşmayı uygulayamayacağını ifade ettiği ve hükümetin TLP liderliğinden protestoları durdurmasını talep ettiği kaydedildi. TLP, “Ancak TLP, geri adım atmayı reddetti ve hükümeti harekete geçmeye veya protestoları riske atmaması konusunda uyardı” dedi.
(ÖSÇ-ABA-D)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.