DOLAR 32,3668 0.14%
EURO 34,9777 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Raif Akyüz Kimdir?

Raif Akyüz Kimdir?

ABONE OL
Şubat 11, 2021 08:27
Raif Akyüz Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1993 yılının Ocak ayında İstanbul’da Gülşen ve Ahmet Akyüz çiftinin oğlu olaraka dünyaya gelmiş, babası eski Yeşilçam oyuncularından Ahmet Akyüz’dür. Babası Kurtuluş sinema filmi ile birlikte, Tarık Akan ile bir çok film’de rol almıştır. Baba tarafından aslen Giresun, Piraziz’lidir.

Çocukluk yılları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kulislerinde geçmiş, 16 yaşında iken Şehir Tiyatrolarına girmiştir. Lise stajını ve aynı zamanda Üniversite stajını Şehir Tiyatrolarında gören Raif Akyüz, daha sonra Şehir Tiyatrolarına girmiştir. 2011- 2015 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Ses ve Efekt Tasarım bölümü’nden mezun olmuştur.

2015 senesinde Semiha Berksoy Sanat Akademisi’nde Tiyatro Oyunculuk dersi almış, eğitimin ardından Konservatuvar sınavlarına girmiştir. 2016 senesinden itibaren Beykent Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünü kazanan Akyüz, halen burada eğitimine devam etmektedir.

Aynı zamanda, 2016 senesinde İ.B.B Şehir Tiyatroları Darülbedayi Atölyesinden Oyunculuk Eğitimi. 2018 yılında Meltem Cumbul’dan Eric Morris Oyunculuk eğitimi de almıştır. Raif Akyüz, aynı zamanda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları‘nda ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi Efekt Tasarım Birimi’nde çalışmaktadır.

Raif Akyüz spor kariyeri;

Başarılı oyunculuk ve tiyatro hayatını yanı sıra başarılı bir spor kariyerine sahiptir. Sahne dövüş teknikleri ve uzak doğu sporlarında uzman olarak birçok spor dalı ile uğraşan Akyüz, Kickboks, MuayThai ve Atletizm ile uğraşmış, Uluslararası dereceleri de vardır. 3 sene Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde Kick Boks ve MuayThai dersleri vermiş ve Türkiye Şampiyonalarına o dönem öğrenciler yetiştirmiştir.

2013 – 2014 Avrasya Maratonu’nu koşarak Uluslar Arası ve Kıtalar Arası Maratoncu Atlet Unvanına sahip olmuş, Avrasya maratonunda 74. olmuştur. İstanbul’da “Bayrampaşa Demir Spor Kulübü” ve “Namık Kemal Üniversitesi Spor Kulübü” gibi kulüplerde atletizm sporu yapmıştır.

Daha sonra amcasının da tavsiyesi ile uzak doğu sporlarına başlamış. Türkiye MuayThai Şampiyonası’nda ve Türkiye Kick Boks şampiyonalarında uzun seneler dövüşmüş, yaşadığı bir sakatlığın ardından sporu bırakmak zorunda kalmıştır.

2011 senesinde, Türkiye Muay Thai Federasyonu’ndan Muay Thai Antrenörü ve 2012 yılında ise Türkiye Kick Boks Federasyonundan Kick Boks Antrenörü belgesi almıştır. 2013 yılında Türkiye Bocce Federasyonundan Bocce Antrenörü belgesini, 2014 yılında Bocce Spor Dalında Hakem belgesini, 2014 yılında ise Türkiye Dart Federasyonundan Dart Antrenörü ve Dart Spor Dalında Hakem Sertifikasını almıştır.

Ödülleri

2013 Namık Kemal Üniversitesi – Kick Boks ve Atletizm sporlarında başarı belgesi
2013 Uluslar arası ve kıtalar arası maratoncu atlet unvanı
2014 Namık Kemal Üniversitesi – Muay Thai Sporlarında Başarı Belgesi

Oynadığı film ve dizi ve televizyon programı .
2011 – Kampüs Magazin Programı (Trt) katılmıştır 1.bölüm sadece .
2015 – 5n1kasia (Rol : Cemil – Gazeteci) (bağımsız kısa film)
2016 – Hayatımın Aşkı (Tv Dizisi) 1. Bölüm
2016 – Bana Sevmeyi Anlat (Tv Dizisi) 1. Bölüm
2017 – Hangimiz Sevmedik (Konuk Oyuncu -Mahalleli) (Tv Dizisi) 1. Bölüm
2018 – Genç ve Adam Kısa Film ( Yönetmen , Oyuncu ve Senarist ) rol : Genç

2020 –  Raif Akyüz ‘le sanatçı programı Meltem Tv  . ( Yapımcı ve Sunucu ) devam ediyor program halen .

Rol aldığı tiyatro oyunları :

2015 – 2016 – İstanbul Şehir Tiyatroları Amigdala Oyunu Yönetmen İbrahim Ulutaş ( Asistan Raif Akyüz )

2018 -2019 – Evlilik Düeti Oyunu : Ahmet Vefik Paşa – Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ve birçok kültür merkezinde İzleyici ile buluştu.

Raif Akyüz Stand – Up Show : (Kadıköy Kılçık Tiyatro, Yeşilçam Kahve Evi vb. birçok özel tiyatroda oynadı)

Komedyen, Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen ve eski sporcu kimlikleri ile tanınan başarılı isim, yaptığı bağımsız filmler ile tiyatroda oynamış olduğu karakterlerle ve spordaki başarısı ile adını duyurmuştur. Bir çok tiyatro oyununda sahne almış, tiyatro oyunları ile birlikte, Stand – Up Show’da yapmış, kısa zaman içinde sektörde tanınan bir isim olmuştur.

Instagram: https://www.instagram.com/raifakyuzofficial/?hl=tr

Facebook : https://www.facebook.com/raifakyuzzz/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.