DOLAR 35,6878 0.13%
EURO 37,4911 0.7%
ALTIN 3.178,670,76
BITCOIN 3743254-1,31%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Astana’da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Astana’da Önemli Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 18:27
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Astana’da Önemli Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lavrov, Filistin Devletinin Kurulmasının Önemini Vurguladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana’da düzenlenen Şanhgay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Bakanlar toplantısında Orta Doğu’daki durumu ele aldıklarını belirten Lavrov, Filistin devletinin oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Lavrov, “Filistin devleti kurulmadan Avrasya’nın bu bölgesinde güvenliğin sağlanmasının mümkün olmadığı yönünde ortak görüşe vardık. Hem İsrail hem de İsrail’i destekleyen ABD, bu süreci her türlü engellemeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Batı’nın Avrasya Politikası

Lavrov, Batı’nın Avrasya’ya yönelik siyasetine ilişkin, “ABD liderliğindeki Batı, Avrasya’nın tamamını kontrol altına almaya çalışıyor. NATO ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileri, yapılarını Asya’da entegre etmeye ve bölge ülkelerini kendilerine tabi kılmaya çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Barış Konferansı

İsviçre’nin ev sahipliğinde yapılacak Ukrayna ile ilgili barış konferansını değerlendiren Lavrov, bu konferansın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin barış formulünü ele almak için düzenlendiğini belirterek, “Batı’nın, Rusya Federasyonu’na ültimatom koymak için ülkeleri Ukrayna konulu konferansa çekme çabaları saçma.” şeklinde konuştu.

Kore Yarımadası’ndaki Durum

Ayrıca Lavrov, ABD ve müttefiklerinin Kore Yarımadası’ndaki durumu bozmaya çalıştığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.