DOLAR 32,3772 0.18%
EURO 34,9898 -0.28%
ALTIN 2.324,360,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya-Ukrayna sınırında tansiyon yükseliyor

Rusya-Ukrayna sınırında tansiyon yükseliyor

ABONE OL
Nisan 13, 2021 08:08
Rusya-Ukrayna sınırında tansiyon yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Donbas bölgesinde Rusya yanlısı milislerle girilen çatışmalarda 1 Ukrayna askerinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Bukavina şehrinden olan 24 yaşındaki Ukraynalı asker Yaroslav Karliyçuk, köyü Çerepkovtsi’de defnedilecek.

Donbas bölgesinde nisan ayında 9 olmak üzere yılbaşından bu yana toplam 27 Ukraynalı asker çatışmalarda hayatını kaybetti.

ZELENSKİY, PUTİN İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Basın Danışmanı Yuliya Mendel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme tekliflerinin Moskova tarafından yanıtsız bırakıldığını açıkladı.

Mendel, “Ukrayna Devlet Başkanlığı, Vladimir Putin ile görüşme ricasını iletti ancak herhangi bir cevap alamadık. Umarım bu diyalog kurmak istemediklerinden dolayı değildir” ifadelerini kullandı.

“80 BİN RUS ASKERİ SINIRDA”

Sınırdaki hareketliliğe de değinen Mendel, “Ukrayna’nın doğusunda 40 bini ve Kırım sınırlarında 40 bini geçkin Rus askeri konuşlanmış durumda” dedi.

Ukrayna’da 2014 yılında dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e karşı başlayan gösteriler ülke çapında yayılmış ve ülkede devrim olmuştu. Yanukoviç, bir gece yarısı helikopterle Rusya’ya kaçmıştı. Bu olayların ardından ülkede çıkan karışıklığı fırsat bilen Rusya, Ukrayna’nın doğu bölgesini ve Kırım’ı işgal etmişti.

İlginizi ÇekebilirABD'den Ukrayna çıkışı: Rusya'nın saldırganlıklarından endişe duyuyoruzABD’den Ukrayna çıkışı: Rusya’nın saldırganlıklarından endişe duyuyoruzİlginizi ÇekebilirUkrayna: Bölgede savaş olmayacakUkrayna: Bölgede savaş olmayacakİlginizi ÇekebilirTürkiye ile Ukrayna'dan 20 maddelik ortak bildiriTürkiye ile Ukrayna’dan 20 maddelik ortak bildiri

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.