Rusyanın Tescilledik dediği aşıya ulaşacak ilk ülke Türkiye…

Paylaş Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk corona virüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini açıkladı. Hatta Putin, iki kızından birinin aşıyı denediğini de duyurdu. Rusya’nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiğini belirtti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Rusyanın Tescilledik dediği aşıya ulaşacak ilk ülke Türkiye…

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada ilk corona virüs aşısının ülkesinde tescil edildiğini açıkladı. Hatta Putin, iki kızından birinin aşıyı denediğini de duyurdu. Rusya’nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiğini belirtti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Paylaş

Corona virüsle mücadelede ‘İlk aşıyı kim bulacak’ yarışında Rusya, kendini lider ilan etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, dünyada COVID-19’a karşı ilk aşıyı geliştiren ve resmen tescil eden ülke oldu.

Bu aşı yeterince etkili ve yapıldığı kişilerde uzun süreli bağışıklık sağlıyor. Aşının gerekli tüm klinik deneyleri geçtiğini de vurgulamak isterim” dedi. Aşının geliştirme sürecine ailesinin de doğrudan katkıda bulunduğunu belirten Putin şunları söyledi:

Paylaş

“Tescil süreci tamamlanan koronavirüs aşısının deney sürecine kızlarımdan biri de katıldı. Aşının geliştirilmesine katkıda bulundu. İlk aşı yapıldığında o gece ateşi 38 dereceye çıktı. Ancak ertesi gün 37 seviyelerine düştü ve başka yan etki gözlenmedi.”

Aşıyı, Rus liderin hangi kızının denemiş olabileceği merak konusu oldu. Rus basını, 2019’da 634 milyon dolar yatırımla kurulan “Nomeko” adlı biyolojik araştırmalar ve ilaç şirketinin önde gelen hissedarı olan, Putin’in büyük kızı Maria Vorontsova’nın aşıyı denemiş olabileceğini yazdı.

Paylaş

Rusya Biyolojik Araştırmalar Gamalei Enstitüsü ile Rusya Savunma Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu geliştirilen aşıya “Sputnik-V” adı verildi. Aşının iki aşamalı uygulamasının 2 yıla kadar bağışıklık sağladığı bildirildi.

Rusya’da toplu aşılama işlemlerinin ekim ayında başlaması planlanıyor.koronavirüsle mücadelede ‘İlk aşıyı kim bulacak’ yarışında Rusya, kendini lider ilan etti.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, dünyada COVID-19’a karşı ilk aşıyı geliştiren ve resmen tescil eden ülke oldu.Bu aşı yeterince etkili ve yapıldığı kişilerde uzun süreli bağışıklık sağlıyor. Aşının gerekli tüm klinik deneyleri geçtiğini de vurgulamak isterim” dedi.

Bilim Kurulu ne dedi?

Paylaş

Bilim Kurulu ne dedi?

Rusya’nın açıklamasının ardından Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye’de kullanılabilmesi için DSÖ’den onay gerektiğini belirtti.

Paylaş

Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Yayını bekliyoruz

Paylaş

Yayını bekliyoruz

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Türkiye Rusya ile aşı konusunda diyalog içinde. Rusya’nın aşıyı bulması iyi bir haber. Ama ayrıntısını henüz bilmiyoruz, yayınlanınca göreceğiz.

(Hürriyet / Nerdun Hacıoğlu – Meltem Özgenç)

Paylaş

Paylaş

Bu aşı yeterince etkili ve yapıldığı kişilerde uzun süreli bağışıklık sağlıyor. Aşının gerekli tüm klinik deneyleri geçtiğini de vurgulamak isterim” dedi.

corona virüs aşı Bilim Kurulu

Benzer Haberler
İstanbul Düğün ve Sünnet Organizasyonu
İstanbul Düğün ve Sünnet Organizasyonu
Altun, Suriye’nin Güvenliğinde Türkiye’nin Rolünü Anlattı
Altun, Suriye’nin Güvenliğinde Türkiye’nin Rolünü Anlattı
Türkiye ve Ukrayna Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı
Türkiye ve Ukrayna Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, Eğitim ve Medya İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, Eğitim ve Medya İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
TSK Terörle Mücadeleye Devam Ediyor
TSK Terörle Mücadeleye Devam Ediyor
Türk Silahlı Kuvvetleri PKK/YPG Teröristlerini Etkisiz Hale Getirdi
Türk Silahlı Kuvvetleri PKK/YPG Teröristlerini Etkisiz Hale Getirdi
En Güncel Ulaşım Haberleri - ulasimhaber.com'da
Ulaşım Haberi

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları ULAŞIM HABER 'de saklıdır.