DOLAR 32,3801 0.16%
EURO 35,0959 -0.07%
ALTIN 2.324,350,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Simple’dan siber zorbalığa karşı Derya Şensoy ile yepyeni kampanya: Yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • Simple’dan siber zorbalığa karşı Derya Şensoy ile yepyeni kampanya: Yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun

Simple’dan siber zorbalığa karşı Derya Şensoy ile yepyeni kampanya: Yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun

İyi kalpli cilt bakımı Simple, Derya Şensoy ile hayata geçirdiği dijital kampanyası ve siber zorbalık kavramlarını tanımlayarak herkesin içindeki empati yeteneğini harekete geçirmeyi amaçladığı iyi kalpli sözlük çalışması ile bir kez daha siber zorbalığa karşı #iyikalpliol diyor

ABONE OL
Nisan 20, 2022 10:07
Simple’dan siber zorbalığa karşı Derya Şensoy ile yepyeni kampanya: Yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkesin birbirini yargıladığı, empati yapmanın zor olduğu bir siber ortamda var olma mücadelesi vermekten yorulmadık mı? Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nin talebi üzerine KONDA Araştırma Şirketi tarafından yürütülen Türkiye’de Dijital Şiddet Araştırması’nın sonuçlarına göre, 15-17 yaş arasındaki her 5 gençten, 18-32 yaş arasındaki her 3 gençten 1’i dijital şiddete maruz kalıyor. Kadınlar en çok cinsiyetleri ve fiziksel görünümleri, erkekler ise siyasi görüşleri nedeniyle dijital şiddete uğruyor. Dijital şiddetin en çok görüldüğü platform ise Instagram.

 

İşte Unilever’in iyi kalpli cilt bakım markası Simple, marka DNA’sındaki iyilikten yola çıkarak Derya Şensoy ile hayata geçirdiği dijital kampanyası ile siber zorbalığın ekranların arkasına ve klavye tuşlarına sığınan kolaycılığına dikkat çekerek ‘’Yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun’’ diyor. Diğer yandan kamuoyunda siber zorbalık kavramları hakkında farkındalık yaratmak üzere hayata geçirdiği İyi Kalpli Sözlük ile toplum genelinde empati yeteneğini harekete geçirmeyi amaçlıyor. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk ile birlikte tasarlanan İyi Kalpli Sözlükhem siber zorbalık kavramlarının tanımlanmasına katkıda bulunuyor hem de siber zorbalıktan kaçınmayı sağlayacak 5 temel davranışa dikkat çekiyor.

 

Unilever Simple Marka Müdürü Ekin Özkaya kampanya ile ilgili olarak şunları söylüyor: “Simple ile Türkiye pazarına girdiğimiz 2019 ylından beri, ürünlerimizde OLMAYAN içeriklerden yola çıkarak iyi kalpli cilt bakımını konuşuyoruz. Ve aslında iyi kalplilik vurgumuz sadece cilt bakımı ile de sınırlı değil. Biz içinde yaşadığımız doğaya ve birbirimize karşı da iyilikle yaklaşılması gerektiğini düşünen bir markayız. O nedenle siber zorbalık konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmak ve sektöre bu konuda örnek bir marka davranışı sunmak konusunda çok kararlıyız. Yeni kampanyamızda, yüz yüze gelmeye yüzümüz olsun olsun diyerek hepimizin insan olduğunun ve siber ortamın bize bunu unutturmaması gerektiğinin altını çiziyoruz.”

 

Simple’ın siber zorbalık kampanyasının yüzü olan Derya Şensoy ise işbirliği ile ilgili olarak “Bugüne kadar pek çok konuda siber zorbalık davranışlarına maruz kaldım. Elbette çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Diğer yandan yüz yüze olsak, birbirimizin gözlerinin içine baksak bu cümleyi kuramaz dedim birçok kez kendime. O nedenle Simple’ın bu kampanyadaki yüz yüze bakma vurgusu benim için çok kıymetli. İnsan olduğumuzu, kırılabileceğimizi birbirimize hatırlatmamız lazım. Simple tam da bunu yapıyor. Markanın iyilik dolu yaklaşımını arkama alarak siber zorbalık konusunda bir farkındalık yaratmaya en ufak bir katkım olursa ne mutlu bana” diyor.

 

Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız siber zorbalık davranışları konusunda farkındalık yaratmak ve hepimizi biraz olsun bu konu hakkında düşünmeye teşvik etmek olan bu iyi kalpli kampanya ile hadi içimizdeki iyiliği dışarı çıkaralım ve bir başkasının yüzündeki gülümsemenin sebebi olalım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.