DOLAR 32,5928 0.35%
EURO 34,8086 0.2%
ALTIN 2.504,690,83
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOLOTÜRK, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’i selamlıyor!

SOLOTÜRK, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’i selamlıyor!

ABONE OL
Kasım 14, 2020 13:23
SOLOTÜRK, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’i selamlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asıl görevlerinin “savaşmak” olduğunu söyleyen, SOLOTÜRK pilotları Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’de bir defa daha izleyiciyle buluşacak. Bu uçuşta görev alan Gösteri Pilotu Hv. Plt. Bnb. Emre Mert, Gösteri Pilotu Hv. Plt. Yzb. Serdar Doğan ve Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Hv. P. Yzb. Mustafa Bircan Biçer, SOLOTÜRK ile ilgili merak edilenler hakkında bilgiler verdi.

5faef0a566a97c6060589738

Gösteri Pilotu Hv. Plt. Bnb. Emre Mert

“Uçuş eğitimlerimizde bu zorlu durumu aşmak için çeşitli manevralar geliştiriyoruz”

Pilotlar bu gösteriler sırasında 9 G’ye kadar basınca maruz kalabiliyorlar. Dolayısıyla havacılıkta tünel görüşü olarak tabir edilen etrafın kararması ve sadece bir görüş alanının oluştuğu durumu yaşadıklarını söyleyen pilotlar, şu bilgileri verdiler: “Bunun bir sonraki aşaması bahsettiğiniz Black-Out’tur. Profesyonellik gereği biz tünel görüşüne girdiğimizde kendimize uygun durumlar oluşturup üzerimizdeki “G” yükünü azaltıyoruz. Bir sonraki aşamaya geçmemeye gayret ediyoruz. Uçuş eğitimlerimizde bu zorlu durumu aşmak için çeşitli manevralar geliştiriyoruz.”    

5faef0c2ae298b6e32791eba

Hayalleri pilot olmaktı

Uçmanın çocukluk hayalleri olduğunu belirten pilotlar, pilot olmak isteyen gençlere şu tavsiyelerde bulundular; “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz parçası olan Türk Hava Kuvvetleri, pilot olmak isteyen gençleri bekliyor. Gençler, şu an okudukları okulları başarıyla bitirip, disiplinli, sağlıklı ve özverili çalışarak hayallerine kavuşabilirler. Bunlara ek olarak mutlaka düzenli olarak spor yapmalılar.”

x

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.