DOLAR 32,3455 0.27%
EURO 35,1318 -0.02%
ALTIN 2.308,981,40
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOSYAL MEDYADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UZMANI AHMET KAAN UNUTMAZ ANLATTI..
  • Ulaşım Haberi
  • Yaşam
  • SOSYAL MEDYADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UZMANI AHMET KAAN UNUTMAZ ANLATTI..

SOSYAL MEDYADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UZMANI AHMET KAAN UNUTMAZ ANLATTI..

ABONE OL
Nisan 21, 2023 23:41
SOSYAL MEDYADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR UZMANI AHMET KAAN UNUTMAZ ANLATTI..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Kaan Unutmaz genç yaşına rağmen sosyal medya ile alakalı sorunlarda herkesin sorunlarına yetişmeye çalışam bir sosyal medya uzmanı. Sahibi olduğu sosyal medya reklam ajansıyla dijital dünyada adından övgüyle söz ettiren başarılı bir isim olan Unutmaz kimdir? İşte genç iş insanının bilinmeyenleri…

Ahmet Kaan Unutmaz, 17 Mayıs 2003 tarihinde Sivas-Merkez’de dünyaya geldi. Unutmaz iki oğlundan büyüğü olan Unutmaz, lise eğitiminin ardından 2020 yılında iş hayatına adım attı.
Giyim mağazası satış elemanı ,büro işçisi ve seo uzmanlığı eğitimi alan gibi iş alanlarını deneyimleyen Ahmet Kaan Unutmaz, askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra ilgi duyduğu bilgisayar dünyasında profesyonel adımlar atma kararı aldı.

AMAN HACKLENMEYİN.!!!

Bir çok kişi maalesef instagram ve diğer sosyal medyalarda hackleniyorlar. Hacklenmemeleri için nelere dikkat etmeleri gerekiyor sorusunu cevaplayan Sosyal medya uzmanı Ahmet Kaan Unutmaz, “Öncelikle kişiler hesaplarını oluştururken kullandıkları mail adreslerinin şifresini ve sosyal medya hesabına koymuş olduğu şifreleri düzgün bir şekilde belirlemelidir ve hesapları birbirine bağlamalıdır.

DİKKAT, OLTAYA GELMEYİN!

Hesapları çalmak isteyen kişilerin birden çok yönteminin olduğunu vurgulayan Unutmaz, “İlk yöntem oltama sistemi olarak geçmektedir, hesaplarınızı çalmak için dm yolunu veya hesabınıza bağlı olan mail adresinizi hedef alırlar, dm yolundan hakkınızda yalan bir içerik ile sizin bir linke tıklamanızı isterler ve link tıklayıp şifre ve bilgilerinizi girdiğinizde hesabınıza erişiminizi kaybedersiniz.”

HER LİNKE TIKLAMAYIN

Bir diğer yöntemin de kişilerin mail adreslerine yönelik olduğunu belirten Unutmaz, “İkinci yöntem olarak mail adresinizi hedef alırlar mail adresinize instagram hesabınıza yeni bir giriş bildirimi başlıklı mail gönderirler ve şifre yenilemeniz için sahte bir link önerirler tıklayıp şifre yenilediğiniz zaman bilgileriniz değişmiş olur.”Bunlardan korunmak için dışardan gelen mesajlar veya mailinize gelen mailleri bir sosyal medya uzmanına danışmakta her zaman fayda var.

İKİ FAKTÖRLÜ KORUMA YAPMAKTA FAYDA VAR

Sosyal medya hesaplarının güvenliğini ekstra olarak arttırmak için Yüksel’in diğer önerileri arasında ise iki faktörlü kimlik doğrulamasını (sms) aktif etmek ve yedek kodlarınızı arada güncelleyip bir yere not almak yer alıyor.” dedi

“ETKİLEŞİM İÇİN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR”

Gerek takipçi, gerekse etkileşim açısından insanlar daha geniş kitlelere ulaşması içinde tavsiyelerde bulunan Unutmaz sözlerine şöyle devam etti, “Gereksiz hastag kullanmamalı ve fotoğrafla alakalı 5 etiket kuralını geçmemelidirler.” dedi

ÜNLÜLER VE SOSYAL MEDYALARI İÇİN ÖNEMLİ UYARI..!!

Birçok ünlü sosyal medyalarda kendi isimlerini başkaları aldığı için farklı hesaplar kullanıyor şeklinde açıklamalarda da bulunan Sosyal medyanın deneyimli uzmanı Ahmet Kaan Unutmaz, “Eğer şirketlerin vergi levhası marka tescili varsa gerekli belgeler ile kullanıcı adını alabilir ünlüler instagrama başvururken genellikle o kullanıcı adının boş olup olmadığını kontrol ederler boş ise destek ile iletişim kurarak alabilirler uygunsa hesaba tanımlanabilir.” şeklinde konuştu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.