DOLAR 32,3857 0.19%
EURO 35,0704 -0.08%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri için güçlü bir irade ortaya konacak

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri için güçlü bir irade ortaya konacak

ABONE OL
Eylül 28, 2021 11:44
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri için güçlü bir irade ortaya konacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Paris İklim Anlaşması’nın meclise sunulacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, Uluslararası Yatırımcılar Derneği bir açıklama yaptı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova stratejik öncelikli konularından birinin sürdürülebilir bir küresel kalkınmayı gerçekleştirmek olduğunu ifade ederek, “Karbon salınımını azaltmış, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını özümsemiş bir dünya hepimizin ortak hedefi olmalı. YASED olarak üyelerimiz ile birlikte karbon salınımının azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat gündemini de yakından takip ederek sürdürüyoruz. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris İklim Anlaşması’nın Meclisimizin onayına sunulacağına dair açıklaması ülkemizin sürdürülebilir kalkınma gündemi açısından mutluluk verici. Anlaşmanın onaylanması ile ülkemiz sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyacak” dedi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Paris İklim Anlaşması’nın meclise sunulacağı açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YASED’in stratejik öncelikli konularından birinin sürdürülebilir dünya olduğunu ifade eden Valandova, şunları söyledi: “Karbon salınımını azaltmış, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını özümsemiş bir dünya hepimizin ortak hedefi olmalı. YASED olarak üyelerimiz ile birlikte karbon salınımının azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat gündemini de yakından takip ederek sürdürüyoruz. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris İklim Anlaşması’nın Meclisimizin onayına sunulacağına dair açıklaması ülkemizin sürdürülebilir kalkınma gündemi açısından mutluluk verici. Anlaşmanın onaylanması ile ülkemiz sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyacak. Yakın bir dönemde açıklanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ülkemizin bu alandaki kapsamlı ve uzun vadeli bir bakış açısı ile hazırlanmış hedefleri ortaya konmuştu. Sıfır atık hedefi ve döngüsel ekonomi yaklaşımı, sadece işletmelerin değil vatandaşların yaşam biçimlerinin de değişmesini ve dönüşmesini gerektiriyor. Türkiye’nin de bu dönüşüme uyum sağlayacak destekler ve bu tür inisiyatifleri odağına alan politikalar geliştirmesini, başta enerji ve sanayi olmak üzere ilgili tüm alanlarda uyumun sağlanması açısından önemli buluyoruz. YASED olarak yeşil büyümenin finansmanı, bu alandaki dönüşümün maliyetlerini ve kazanımlarını ortaya koyan analizlerin hazırlanmasını ve dönüşümü hızlandıracak teknolojilerin geliştirilmesi ve yayınımını önemsiyor, çalışmalarımızı tüm şirketlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte bu alanlara yoğunlaştırıyoruz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.