DOLAR 32,3373 0.25%
EURO 34,9776 -0.46%
ALTIN 2.310,181,45
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suriye’de ABD Üssününe Yakın Bir Konumda Roketli Saldırı Gerçekleştirildi

Suriye’de ABD Üssününe Yakın Bir Konumda Roketli Saldırı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Mart 24, 2023 18:05
Suriye’de ABD Üssününe Yakın Bir Konumda Roketli Saldırı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahasının çevresine roket saldırısı düzenlendi.
Ülkenin doğusundaki Deyrizor ilinde İran destekli yabancı terörist grupların varlık gösterdiği Mayadin bölgesinden, öğle saatlerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahasının çevresine roket saldırısı gerçekleştirildi.

Dört roketle yapılan saldırı sonucunda petrol sahasında herhangi bir zayiat olmadı.

Atılan roketlerden biri, terör örgütü PKK/YPG’nin işgalinde tuttuğu Ziban köyündeki sivillere ait eve düştü.

Roket saldırısında ölü veya yaralı olmadığı bildirildi.

Askeri noktalar, insansız hava araçları ve roket saldırılarıyla hedef alınıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 23 Mart’ta İran’a ait insansız hava aracıyla (İHA) Suriye’nin Haseke ilinde DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait tesise düzenlenen saldırıda 1 sözleşmeli personelin öldüğü, 6 sözleşmeli personel ile ABD askerinin yaralandığını duyurmuştu.

ABD güçleri buna karşılık gece yarısından sonra (TSİ 03.00 ile 04.30 arasında) İran destekli terörist grupların varlık gösterdiği Deyrizor’da 2, Elmeyadin ve Elbukemal 2 toplam 4 askeri noktaya hava harekatı düzenlemişti.

Suriye’de varlık gösteren ABD ve koalisyon güçlerine ait askeri noktalar, zaman zaman İran destekli yabancı terörist grupların varlık gösterdiği bölgelerden kalkan insansız hava araçları ve roket saldırılarıyla hedef alınıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.