DOLAR 32,5915 0.23%
EURO 34,8088 0.4%
ALTIN 2.423,07-0,38
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Başarı Geldi

Tarihi Başarı Geldi

ABONE OL
Kasım 20, 2021 09:34
Tarihi Başarı Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da düzenlenen Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası’nda finallerde yarışmaya hak kazanan Fatih Arda İpçioğlu, tarihi bir başarı elde etti. Dünya Kupası’nda finallere kalan ilk Türk sporcu oldu.

Türkiye Kayak Federasyonundan yapılan açıklamada, “Milli takım sporcusu Fatih Arda İpçioğlu, Kış Dünya Kupası Elemeleri’nde 110.5 betexper metrelik derecesiyle finallerde yarışmaya hak kazandı. Nizhny Tagil şehrinde organize edilen ve 19 ülkeden 72 sporcunun katıldığı yarışmada ülkemizi temsil eden Fatih Arda İpçioğlu, tarihimizde ilk kez Dünya Kupası finalinde yer alma başarısı gösterdi” ifadelerine yer verildi.

Milli sporcu Fatih Arda da sosyal medya hesabından, “Kayakla atlama tarihimizde ilk kez Dünya Kupası Elemeleri’ni geçerek tarih yazmayı başardım” paylaşımı yaptı.

“Tarihimizde ilk kez finallerde yer alıyoruz”

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, milli sporcuyu tebrik ederek, “Sporcumuz Fatih Arda İpçioğlu’nun elde etmiş olduğu başarı bizleri son derece gururlandırdı. Türkiye Kayak Federasyonu olarak ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi ilke edindik. Tarihimizde ilk kez Dünya Kupası’nda finallerde yer alıyoruz. Arda daha önce de olimpiyat kotası alarak önemli bir başarıya imza attı. Kendisini ve antrenörlerini bu başarıdan betexper giriş dolayı yürekten kutluyorum. Yarınki finalde de en iyi dereceyi alacağına inanıyorum” dedi.

Fatih Arda İpçioğlu’nun 41. olduğu elemelerde mücadele eden diğer milli sporcu Muhammed İrfan Çintımar ise yarışmayı 83 metre atlayarak 68. sırada tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.