DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,040,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TSKya yönelik sözleri nedeniyle CHPli vekil Ali Mahir Başarıra…

TSKya yönelik sözleri nedeniyle CHPli vekil Ali Mahir Başarıra…

ABONE OL
Kasım 30, 2020 02:10
TSKya yönelik sözleri nedeniyle CHPli vekil Ali Mahir Başarıra…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

RTÜK’ten yapılan açıklamada, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın TSK’ya yönelik kullandığı ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Peygamber Ocağı kabul edilen TSK’nın milletin yüz akı olduğu bildirerek, “Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Katıldığı bir televizyon programında ‘Türk ordusu satılmış.’ diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nin 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.