DOLAR 34,7542 0.05%
EURO 36,5451 -0.01%
ALTIN 2.950,560,01
BITCOIN 33669441,72%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, BM Medeniyetler İttifakı Forumunda

Türkiye, BM Medeniyetler İttifakı Forumunda

ABONE OL
Kasım 24, 2024 21:13
Türkiye, BM Medeniyetler İttifakı Forumunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve İspanya’nın Ev Sahipliği Yaptığı BM Medeniyetler İttifakı Forumu

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye’nin 2005 yılından bu yana İspanya ile birlikte eş sunuculuğunu üstlendiği BM Medeniyetler İttifakı Forumu’nda, ittifakın güncel faaliyetleri ve gelecek döneme yönelik vizyonu ele alınacak. Forum, 25-27 Kasım tarihlerinde Portekiz’de bulunan Cascais’de gerçekleştirilecek.

Forumun Gündemi ve Katılımcıları

Forumda, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi konular ele alınacak. Bu noktada, uluslararası toplumun bu konularda atması gereken somut adımlar tartışılacak. Forumda Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, İspanya Kralı 6. Felipe ve Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu’na üye ülkelerin temsilcileri yer alacak.

Türkiye’nin Rolü ve Bakan Fidan’ın Açıklamaları

Türkiye, Medeniyetler İttifakı’nda aşırıcılık, nefret söylemi, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslam karşıtlığıyla mücadelede aktif bir şekilde yer alıyor. Türkiye, özellikle İslamofobi ile mücadele konusunda ittifakın daha etkin olabilmesi için destek veriyor. Bu çerçevede, Türkiye’nin diplomasi alanındaki önemli isimlerinden biri olan Bakan Fidan, forumda yapacağı konuşmada kutuplaşmanın artışına dikkat çekecek ve barış için çözüm önerileri sunacak.

Medeniyetler İttifakı’nın Genel Yapısı ve Faaliyetleri

Medeniyetler İttifakı, 2005 yılında Türkiye ve İspanya tarafından başlatılmış ve daha sonra BM Genel Sekreteri tarafından da benimsenmiştir. İttifakın temel faaliyet alanları arasında eğitim, gençlik, medya, göç ve kadınlar bulunmaktadır. Ayrıca, Medeniyetler İttifakı’nın 160 üyesi bulunan Dostlar Grubu, ittifakın çalışmalarını desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur.

Bu yılki forum, Medeniyetler İttifakı’nın önemli girişimleri ve gelecek hedeflerine yönelik önemli bir platform olacak. Türkiye’nin aktif rolü ve Bakan Fidan’ın yapacağı açıklamalar, forumun önemini daha da artıracaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.