DOLAR 32,3465 0.29%
EURO 35,1485 0.03%
ALTIN 2.301,211,05
BITCOIN 22996763,01%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de Bilinçli Mantar Avcılığı

Türkiye’de Bilinçli Mantar Avcılığı

ABONE OL
Aralık 5, 2022 17:56
Türkiye’de Bilinçli Mantar Avcılığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz birçok endemik bitki türünün yaşadığı, eşsiz bitki örtüsü ve doğasıyla benzersiz güzellikte bir ülkedir. Nitekim bu zenginliklerimizden bir tanesi olan mantar dünyası ise sayısız türü ve tuhaf şekilleriyle bu güzelliğin bir parçasıdır. Ömer Üngör tarafından 2018 yılında kurulan Fungi Turkey ailesi yaptığı çalışmalar ile mantar türlerini topluma tanıtabilmek ve bilinçli bir şekilde mantar avcılığı yapabilmenin yollarını insanlara anlatmak amacıyla kurulmuştur.

Peki Ömer Üngör kimdir? Fungi Turkey ekibinin halihazırda kurucu lideridir. Ömer Üngör liderliğinde ki Fungi Turkey ekibi yaptığı sosyal medya çalışmaları, etkinlikler ve mantara dayalı gastronomi organizasyonları ile bilinçli mantar avcılığını daha geniş kitlelere duyurmaya çalışan bir ekiptir. Sizlerde mantar türlerine ilgi duyan bu konuya merak salmış biriyseniz Ömer Üngör ve topluluğunun çalışmaları tam size göre diyebiliriz.

Türkiye’de yılda sayısız insan bilinçsiz bir şekilde mantar avcılığı yaptığı için istemeden de olsa zehirlenmektedir. Bunun en önemli sebebi ise bilinçli mantar avcılığı yetkinliğinin insanlarımızda olmamasının yanında, mantarlara son yıllarda artan ilgi ve yemeklerimizde yer verme ihtiyacı ile yemeklerimizin ayrılmaz bir parçası haline gelmesidir. Burada bilinçli mantar avcılığını insanlara tam anlamıyla öğretilmesi amacını güden Fungi Turkey ekibi ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar, online saha eğitimleri ve mantar gastronomisini canlandırmak amacıyla yaptığı organizasyonlarla bu amaca hizmet etmektedir.

Eğer sizde mantar dünyasına ilgi duyan yemeklerinizde yer vermeyi seven ve farklı tatlara açık biriyseniz Fungi Turkey ailesinin yaptığı organizasyonlar ilginizi çekebilir. Fungi Turkey ailesinin yaptığı kişiye özel etkinlikler ile bilinçli mantar avcılığı konusunda yetkinliğinizi artırabilirsiniz. Eğer mantar avcılığı konusuna merak salmış iş ve arkadaş grubuyuz diyorsanız merak etmeyin Fungi Turkey’in size özel çalışmaları da mevcut. Fungi Turkey ailesi şirketler ve kurumlar içinde belirli sayıda katılımcılardan oluşacak ekiplerle kurumsal etkinlikler de yapmaktadır. Eğer saha içerisinde görmeye zamanınız ve olanağınız yoksa endişelenmeyin Fungi Turkey yaptığı online çalışmalar ile bilinçli mantar avcılığı konusunda interaktif şekilde kendinizi geliştirmenize de olanak sağlamaktadır.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.