DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de Minnoşlar adıyla yayına girecek olan Netflix’in…

Türkiye’de Minnoşlar adıyla yayına girecek olan Netflix’in…

ABONE OL
Ağustos 21, 2020 21:48
Türkiye’de Minnoşlar adıyla yayına girecek olan Netflix’in…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Dünya Sineması Dramatik Yarışması’ bölümünde prömiyerini yapan ve yönetmenlik jüri ödülünü kazanan ‘Cuties‘ filmi, çocukları cinsel obje olarak gösterdiği ve pedofiliyi normalleştirdiği söylemleriyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Sosyal medyada çok konuşulan film, Rotten Tomatoes’ta yüzde 82 beğeni oranına sahip ve eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu yorumlar aldı.

Cuties’in senaryo açıklamasında, 11 yaşındaki bir kız çocuğunun gördüğü bir dans grubundan etkilendiği ve twerk grubuna katılmak istediği, dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuduğu bilgisi yer alırken, Netflix yeni filmini kullanıcılara 18+ olarak sınırlıyor. Filmin platformdaki kısa açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur.

Filmin fragmanı da gelen tepkilerden nasibini aldı. 18 Ağustos’ta YouTube üzerinden yayınlanan fragman, 21 Ağustos sabahı itibarıyla 350 binden fazla ‘dislike’ (beğenmeme), 12 bin civarı beğeni aldı. Fragmanın izlenme oranı ise 2 milyona yaklaştı.

Netflix özür diledi

Fransa’da 19 Ağustos’ta vizyona giren filmin afişinden farklı bir poster kullanan Netflix bir özür mesajı paylaştı: “Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için çok üzgünüz. Bu, hoş değil ve Sundance’da ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Resimleri ve açıklamayı güncelledik” Özür açıklaması ardından filmin konu kısmında yer alan “dişiliğini keşfetmeye başlayarak” ifadesi de kaldırıldı. Netflix ayrıca YouTube üzerinden paylaştığı fragmanı sildi.

Ne dediler?

11 yaşında ki bir kızın +16 veya +18 izlenme sınırıda ayrı bir saçmalık. “dişilik keşfi” asla kabul edilebilir bir şey değil!Çocuk kaçırılma ve taciz olaylarının arttığı bir zamanda böyle çirkin bir davranışı Netflix’e yakıştıramadım.Pedofili bir tercih değil sapıklıktır. Daha ne kadar normalleştirilmeye çalışılır bilemiyorum. Netfilx’e verdiğiniz para gram umurumda değil, 11 yaşındaki bir “çocuğun” böyle bir dizi’de oynatılması iğrençliktir. Dizi +18 ama 11 yaşındaki kız başrol?Netflix’in 11 yaşındaki kız çocuklarını uygunsuz şekilde konu alan ‘Cuties adlı yapımının gözden kaçan noktalarından biri de, filmde twerk yapanlardan esinlenerek dansçı olan küçük kızın Müslüman aileye mensup olması. Hem pedofili hem islamafobi bir arada!Güne Netflix aboneliğimi sonlandırarak başladım. Sektörde olan biteni görmek için tutuyordum. Böyle bir sapkınlığa aylık 19 TL de olsa katkı sunamam. Bizim modernlik, geçmişin zincirlerinden kopma anlayışımız bu mudur? Açıkça pedofiliye izin vermek midir? 2 ay önce “kadını oblejeştirmeyin!” diye bağıran feminist örgütler neden aile yapısını bozmak isteyen ve çocuğu cinselleştiren bu yapıma karşı çıkmıyor?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.