DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,1042 -0.05%
ALTIN 2.325,630,28
BITCOIN 2278307-1,02%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiyede yeni corona virüs yasakları için tarih belli oldu

Türkiyede yeni corona virüs yasakları için tarih belli oldu

ABONE OL
Ekim 26, 2020 12:29
Türkiyede yeni corona virüs yasakları için tarih belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paylaş

Türkiye’de son 24 saatte 2 bin 17 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 72 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye Günlük Corona virüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 112 bin 215 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 17 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Son 24 saatte 72 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1297 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 314 bin 390’a yükseldi.

Toplam test sayısı 13 milyon 217 bin 888’e ulaştı. Hasta sayısı 361 bin 801, vefat sayısı 9 bin 799, ağır hasta sayısı 1744, aktif hasta sayısı 37 bin 612 oldu.

Paylaş

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 5,6, yatak doluluk oranı yüzde 48,1, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,2, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,1, ortalama temaslı tespit süresi 7,5 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,6 olarak kayıtlara geçti.

Paylaş

Son 24 saatte 112 bin 215 Kovid-19 testi yapıldı, ağır hasta sayısı 1744 oldu, son 24 saatte 1297 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 314 bin 390’a yükseldi.

Tüm dünyanın kış alarmına geçtiği corona virüs salgınıyla mücadelede il il uygulanan kararlara yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısında yeni kararlar alınacak. Türkiye’nin kasım ve aralık ayını bir dizi yeni önlemle geçireceği belirtiliyor. Uzmanlar buna ‘aç-kapa’ taktiği diyor. Salgının artış hızına göre yeni yasaklar olacak veya kaldırılacak.

Koca'dan açıklama

Paylaş

Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: “Bugün tespit edilen 2017 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız ve aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Bu gidişatı değiştirmek bizim elimizde. Mücadeleyi bize kazandıracak olan birbirimizin hakkına saygı duymak ve tedbirlere birlikte uymaktır.”

İlk yasak haberi geldi

Paylaş

İlk yasak haberi geldi

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, corona virüs tedbirleri kapsamında ‘maske kullanımını zaafa uğrattığı’ gerekçesiyle açık alanda sigara içilmesini yasakladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, corona virüs vakalarında artış yaşanan kentler arasında saydığı Kahramanmaraş’ta, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplandı. Kahramanmaraş Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu Başkanlığı’nda toplanan mecliste yeni kararlar alındı.

Buna göre meydan, cadde, sokak, park ve kamunun ortak kullandığı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verildi.

Yeni yasaklar

Paylaş

Yeni yasaklar

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; Vakaların tüm Türkiye’de artışa geçmesiyle birlikte il pandemi kurulları üst üste yeni önlemleri devreye sokmaya başladı.

Bazı illerde çocuk parkları kapatılıp, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanmalarına sınırlama getirilirken, semt pazarlarına girmelerine de günün belli saatlerinde izin veriliyor.

Bu sınırlamaların denetlenmesi için pazar timleri, park timleri gibi ekipler oluşturuldu.

Yeni kararlar yolda

Paylaş

Yeni kararlar yolda

Yapılan toplantılarda, İstanbul ve Marmara bölgesi illeri başta olmak üzere büyükşehirlere yönelik yeni kararlar alınması planlandı.

Önümüzdeki çarşamba günü yapılacak bilim kurulu toplantısından sonra yeni yasaklar açıklanacak. Sorunun özellikle, kapalı mekanlarda “toplu buluşmadan” kaynaklandığı ifade ediliyor.

İllerde, apartmanlar ve sitelerin bahçelerindeki toplanma alanlarına yasak getirilmesi, bunun denetiminin apartman ve site yönetimlerine verilmesi planlanıyor.

Köy konakları da bu çerçevede değerlendirilecek ve muhtarın sorumluluğunda toplanılması yasaklanacak.

Daha sonraki aşama

Paylaş

Daha sonraki aşama

Büyükşehirlerdeki vaka sayısındaki ciddi artış nedeniyle, gerekli olması durumunda haftasonu sokağa çıkma yasağı da dahil “kesmelere” başvurulabileceği, ancak bunun daha sonraki aşamada gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı da son aşamada başvurulacak önlemler arasında sıralanıyor. Uzmanlar “Salgınla mücadele dinamik bir süreç, gelişmelere bakarak yeni kararlar alınabilir. Buna aç-kapa taktiği diyoruz” dediler.

İlk dalgadan daha kolay

Paylaş

İlk dalgadan daha kolay

Toplantılara katılan uzmanlara göre Corona virüs, tüm dünyada ilk dalgadan daha fazla bir yayılım ve bulaştırıcılık gösteriyor.

Ölüm oranları ilk dönemki kadar yüksek değil ama, bulaşma çok fazla. Avrupa ülkelerindeki yayılım hızı, aynı bantta olan Türkiye’yi de etkileyecek.

Ev ziyaretleri yasaklandı

Paylaş

Ev ziyaretleri yasaklandı

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde yeni tip Corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ev ziyaretlerinin yasaklandığı bildirildi.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Ahmetler köyünde yeni tip Corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlgili Haber
İstanbul'da corona virüs vaka sayısı Ağustos ayını beşe katladı
İstanbul’da corona virüs vaka sayısı Ağustos ayını beşe katladı

corona virüs

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.